Megkezdődött a Ford F-150 sorozatgyártása

0

A Ford hivatalosan is megkezdte az F-150 Lightning elektromos kisteherautójának a sorozatgyártását.

A Ford az elektromos F-150 bemutatása óta rájött, hogy a kereslet jóval magasabb a vártál az elektromos pickupjára. Éppen ezért az amerikai autógyártó gyorsan felpörgette a gyártási volumenjét és tervei szerint a következő év végéig 150 000 darab F-150-t szeretne legyártani.

A roham most indul, ugyanis a Ford bejelentette, hogy hivatalosan is megkezdődött az F-150 Lightning sorozatgyártása. „Megkezdődött az F-150 pickup sorozatgyártása a csúcstechnológiás michigani Rouge Electric Vehicle Centerben”. Tavaly szeptember végén csak az előszériás termelés indult el Amerikában, hogy tökéletesre fejlesszék a Ford új csúcsgyárát.

A Ford ügyvezető elnöke, Bill Ford a „T-modell pillanatának nevezte az F-150 gyártásának megkezdését: „Ma a 21. századi T-modell pillanatát ünnepeljük.”

Jim Farley, a Ford elnök-vezérigazgatója szerint, „Amerika igazi átállása az elektromos járművekre most kezdődik.”

A Ford F-150 Lightning 40 000 dolláros alapváltozatának becsült hatótávolsága nagyjából 370 kilométer egyetlen töltéssel, viszont a nagyobb akkumulátorcsomaggal akár 500 kilométert is meg tud tenni egyetlen töltéssel az F-150. Igaz, ennek az ára 74 000 dollár körül alakul.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!