A CATL bemutatta hibrid autókhoz készült, 400 km hatótávú akkuját

0

A CATL bemutatta első, hibrid autókhoz tervezett akkumulátorát, a Freevoy Super Hybridet, amely 400 kilométeres hatótávot biztosít egyetlen töltéssel. Ezt az innovatív akkumulátort többek között olyan kínai gyártók fogják alkalmazni, mint a Li Auto, a Geely és a Chery. A fogyasztók hamarosan 30 különböző hibrid modellben találkozhatnak majd vele, amely új mércét állít a hibrid járművek technológiájában.

A CATL 2024. október 24-én mutatta be első, hibrid járművekhez fejlesztett, nagy hatótávolságú akkumulátorát, a Freevoy Super Hybridet. Ez az akkumulátor egyetlen töltéssel több mint 400 kilométer megtételét teszi lehetővé, és 4C szupergyors töltési képességének köszönhetően mindössze 10 perc alatt 280 kilométeres hatótávot biztosít. Így az autósok számára megszűnnek a gyakori megállások és a lassú töltés miatti aggályok.

Gao Huan, a CATL Elektromos Jármű Üzletágának technológiai vezetője a pekingi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az új akkumulátort olyan neves kínai elektromos autógyártók, mint a Li Auto, a Geely és a Chery fogják alkalmazni. Ennek köszönhetően hamarosan mintegy 30 hibrid autómodellt láthatunk majd a CATL új akkumulátorával felszerelve. Ezek a kibővített hatótávú hibridek nagyobb akkumulátorcsomaggal rendelkeznek, és szinte teljes mértékben elektromos árammal működnek. A beépített benzinmotor csupán energiaforrásként szolgál, és az akkumulátor töltésére használják.

Az úgynevezett „hatótáv-növelt hibrid autók” előnye, hogy nagyobb hatótávot kínálnak, mint a tisztán elektromos autók, és kedvezőbb árúak, mint a benzines modellek. Az idei év első kilenc hónapjában ennek a járműtípusnak az eladásai több mint kétszeresére nőttek a 2023-as év azonos időszakához képest, és több mint 10 új modell jelent meg a kínai piacon.

A CATL felismerve a növekvő keresletet, tervezi, hogy az új akkumulátort a kínai és lehetséges tengerentúli autógyártók számára is elérhetővé teszi. Gao kiemelte, hogy a cég úttörő szerepet vállalt a nátrium-ion és lítium-ion technológiák ötvözésében a Freevoy akkumulátorban, ami garantálja a megbízható teljesítményt hideg időben is.

A CATL a harmadik negyedévben jelentős profitnövekedést ért el, és megerősítette vezető pozícióját a kínai piacon, 3,1 százalékpontos részesedésnövekedéssel az év első kilenc hónapjában a China Automotive Battery Innovation Alliance adatai szerint.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!