Akár hétszemélyes változatban is elérhető a Nissan Townstar Evalia

0

Ha valaki elektromos furgonban gondolkodik, melynek elsődleges célja több személy szállítása, akkor előbb, vagy utóbb bele fog futni a Nissan kínálatába. Azon belül pedig az Evalia névbe, ami a gyártó furgonjainak esetében az akár 7 személy egyidejű fuvarozására is alkalmas kivitel neve. A tisztán elektromos eNV200 esetében is volt ilyen kivitel, ám a típus forgalmazásának megszüntetésével az Evalia elnevezés átszállt a már bemutatott Townstar ugyanilyen kivitelére.

A Nissan Townstar az LCV (Light Commercial Vehicle) kategóriában indult 2021-ben Európában, és nem meglepő módon ez az elektromos furgon is arra a közös Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség égisze alatt kifejlesztett alapokra épül, mint a Mercedes-Benz eCitan, vagy éppen a Renault Kangoo Van E-TECH. A Nissan Townstar tudása az alábbi fő paraméterek alapján ismerhető meg:

  • 44 kWh (felhasználható) kapacitás (8 év/160 ezer km garancia)
  • 265 km WLTP hatótáv
  • 90 kW teljesítmény, 245 Nm nyomaték
  • Első kerék meghajtás
  • CCS töltőcsatlakozó
  • Háromfázisú 11 kW AC (opciósan 22 kW) fedélzeti töltő
  • Maximum 75 kW DC villámtöltő (0-80 százalékig 42 perc alatt tölthető fel az akkupakk)

A Nissan a Townstar Evalia modellel szeretné a minél nagyobb vásárlóréteg igényeit kielégíteni, így hasonlóan a fent említett két rokonhoz, a Townstar is megvásárolható lesz belsőégésű motorral is, ami ebben az esetben egy 1,3 literes benzines erőforrást jelent. Ezt a felhasznált CMF-C padlólemez teszi lehetővé, amit úgy alkottak meg, hogy be tudja fogadni a belsőégésű és az elektromos hajtásláncokat is. Ebből a furgonból faragott most a Nissan egy személyszállító változatot.

A Townstar Evalia öt vagy opcionálisan hét üléssel érkezik. A hátsó ülések mindegyike külön-külön lehajtható vagy akár eltávolítható, így az Evalia hétülésesből ötüléses vagy akár kétüléses, akár 3750 literes raktérrel bíró kétszemélyes szállítóeszköz is lehet.

A Nissan szerint a széles tolóajtókat úgy tervezték, hogy a második és harmadik sorban lévő ülésekhez „könnyebben hozzáférjenek az utasok, mint valaha. Legyen szó a heti bevásárlás felpakolásáról, vagy a gyerekek be- és kiszállásáról, az Evalia ügyesen maximalizálja a helyet, hogy megkönnyítse a mindennapi feladatokat” – áll a sajtóközleményben. A Townstar Evalia ára egyelőre nem ismert.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!