Év Magyar Autója 2024 díjat nyert a Nissan Townstar EV

0

Március elején hirdettek eredményt az Év Magyar Autója 2024. választáson, ahol összesen hét kategóriában hirdetett győztest a zsűri. Az Év Magyar Autója 2024 zöld kishaszonjármű kategória nyertese pedig a Nissan Townstar EV furgon lett.

A Nissan Townstar teljesen elektromos változata 2023-ban csatlakozott a Nissan elektromos kínálatához a vállalat Ambition 2030 programján belül. Hatékony mobilitási megoldást kínál, amely segít az ügyfeleknek alkalmazkodni a mérséklődő károsanyag kibocsátási előírásokhoz, a növekvő urbanizációhoz és az e-kereskedelem növekedéséhez.

A Townstar EV az e-NV200 sikerére épül. A modell a Nissan elektromos kishaszongépjárművek (e-LCV) területén szerzett szakértelme alapján, a megbízhatóság és a fenntarthatóság jegyében készült, a vállalkozók igényeinek kielégítését szem előtt tartva.

Ennek érdekében az új Townstar teljesen elektromos változata intelligens energiagazdálkodással és az akkumulátor hűtésével optimalizált hajtásláncot kapott. Aerodinamikus megjelenésének és az általa létrehozott hatékonysági előnyöknek köszönhetően a Townstar EV akár 350 km-es (WLTP-ciklus), kiemelkedő hatótávolságot is képes elérni. A 122 LE teljesítményt és 245 Nm forgatónyomatékot biztosító Townstar EV 45 kWh-s akkumulátora képes váltóáramú (22 kW) vagy egyenáramú gyorstöltésre egyaránt. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy a felhasználók mindössze 37 perc alatt 15%-ról 80%-ra töltsék fel az akkumulátort.

A Townstar EV belsejének megtervezésekor a vásárlói elégedettség és az ergonómia került előtérbe. A több mint 20 technológiai funkcióval, köztük a csatlakoztathatóság (telefon integráció, Apple Carplay / Android Auto) és a 10 colos digitális műszerfallal büszkélkedő Townstar EV a Nissan haszonjármű kínálatának legfejlettebb járműve.

A felszereltségtől függően 600 és 750 kg közötti hasznos teherbírásra és az akár 1500 kg vontatására is képes a Townstar EV Furgon. A jármű rakodóterének mérete modellváltozattól függően 3,3 és 4,9 köbméter, ami elegendő két Euro-raklap szállítására.

A rendelkezésre álló aktív és passzív biztonsági technológiák közé tartozik az intelligens holttérfigyelő, az aktív sebességtartó automatika, az intelligens vészfékezés, az oldalszél asszisztens és az utánfutó lengéscsillapító.

Az Év Magyar Autója 2024 zsűrije öt olyan független elismert magyar újságíróból áll, akik nagypéldányszámú online és print lapokat képviselnek. Döntésük meghozatalakor figyelembe vették az autók fogyasztását (mért, illetve becsült), az értéktartását (Eurotax), az árát, a kényelmét, a praktikumát, a biztonságát, a küllemét, a technika/technológia tartalmát, a gépkocsi dinamizmusát, valamint a vásárláskor kínált garanciát. A zöld autók esetében ezeken felül a zsűri még vizsgálja a hatótávot is.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!