Ennyibe kerül a legerősebb Tesla Model 3 Magyarországon

0

Közel fél év várakozás után végre bemutatta a Tesla a Model 3 Performance verzióját, ami megkapta az árcéduláját Magyarországon is.

A Tesla éppen a hétvégén csökkentette a Model 3 árát, és már akkor megírtuk, hogy szinte bármelyik nap bemutathatja a texasi székhelyű vállalat a Model 3 erősebb változatát. Nos, igazunk is lett, ugyanis délután felkerült a Performance Model 3 a Tesla online konfigurátorába.

A név nem változott, azonban a tudás, és az anyaghasználat annál inkább. A vadonatúj, nagy teljesítményű meghajtóegységek együttesen több mint 500 lóerőt adnak le, a 0-ról 100 km/h-ra gyorsulást pedig 3,1 másodperc alatt biztosítják. Ezenkívül a kizárólag a Model 3 Performance kiadáson elérhető átalakított első és hátsó burkolat, hátsó diffúzor és szénszálas légterelő egyedi megjelenést nyújt, és együttesen optimalizálják a stabilitást nagy sebességnél.

A Tesla Model 3 Performance vadonatúj, házon belüli szoftverrel működtetett adaptív lengéscsillapítást kapott, ami még nagyobb kényelmet és még jobb használhatóságot garantál. Továbbá továbbfejlődött a Track mód, ami már a V3 verziónál tart és a hajtáslánc vadonatúj kalibrálásával és adaptív felfüggesztésével még gazdagabb irányítást ad a vezetőnek. Emellett testre szabható a kezelhetőség kiegyensúlyozása, a menetstabilizátor és a regeneratív fékezés. Az egyedi tervezésű Performance alváz és felfüggesztés hardverelemei úgy vannak hangolva, hogy intuitíven és tűpontosan reagáljanak a vezető mozdulataira.

Ami talán a legfontosabb, hogy a Tesla újraszabta az üléseket, így a vadonatúj ülésformával, a továbbfejlesztett oldalsó és hátsó támasztó párnákkal még kényelmesebb a vezetés a sportosabb tempónál is. A szellőztetés pedig itt is alap.

Emellett 20″-os kovácsolt Performance Warp felnik élesebb kanyarodási reakciót, nagyobb kiszámíthatóságot, a kanyarok elhagyásakor jobb tapadást, és optimalizált aerodinamikát biztosítanak. A fékeket is módosította a Tesla, és a javított pedálérzet, a továbbfejlesztett hőkezelés egyenletes fékezést biztosít minden sebességnél és szélesebb hőmérsékleti tartományban.

És akkor nézzük a magyarországi árakat:

2024. április 23
Tesla Model 317 056 900 Forint
Tesla Model 3 Long Range20 556 900 Forint
Tesla Model 3 Performance22 369 900 Forint

Amennyiben most rendelnél Teslát, akkor használd az ajánlói kódunkat, hogy három hónapig ingyen kipróbálhasd a Tesla Enhanced Autopilot (EAP) funkcióját. Erre még április 30-ig van lehetőség, mert a Tesla csapata a jövőben frissíteni fogja az ajánlói programját is. https://www.tesla.com/hu_hu/referral/gbor510321

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!