Megháromszorozná az e-autóinak piaci részesedését a BYD Európában

0

A kínai BYD kihívás elé állítja az európai autógyártókat, ugyanis azt tervezi, hogy 2025-ig megháromszorozná részesedését az elektromos járművek piacán az öreg kontinensen.

Nem véletlenül jutott el néhány év alatt a BYD oda, ahol jelenleg tart. A tavalyi év utolsó negyedévében már több tisztán elektromos autót tudott legyártatni, mint a Tesla ugyanezen időszak alatt. Ezzel tulajdonképpen átvette a vezetést Elon Musk vállalatától, legalábbis pusztán a darabszámok tekintetében mindenképp. Ezen felül további területeken is elkezdte a maga hódító hadjáratát a BYD, legyen szó az elektromos autók árának letöréséről, vagy éppen az európai autópiacon történő agresszív növekedésükről.

Ez utóbbi kapcsán egyre inkább fájhat a feje az „őshonos” autógyártóknak, ugyanis a BYD már nem csak sok autót tud gyártani, de azt elég kellemes minőségben tudja megtenni, nem beszélve a legfontosabb tényezőről, vagyis a vételárról. Ez utóbbi ugyanis az egyik legerősebb tényező, ami alapján számtalan vásárló választ elektromos járművet.

Jogos tehát az aggódó tekintet az európai gyártók részéről, és most már azt is tudni, hogy van alapja az aggodalmaknak. A BYD idénre minimum meg akarja háromszorozni az európai eladásait kontinensünkön. Erről az Automotive News magazinnak beszélt Michael Shu, aki a BYD európai régiós vezetője.

A BYD 2021-ben érkezett meg először Európába hivatalosan az elektromos autóival, első körben Norvégiába. Aztán szép lassan elkezdte a beszivárgást több más európai országba is, tavaly pedig már 15 644 darab e-autót adott el itt, ami az európai e-autós piac 1,1 százaléka. Shu szerint eddig csak tapogatóztak és füleltek, hogy Európának mire van szüksége, és állítása szerint idén komolyan rá fognak menni az értékesítések növelésére.

Ha igaz, amit az igazgató mond, akkor egy év alatt a BYD az 1 százalékról akár 4-5 százalékra is feltornázhatja az itteni eladásait, ami nagyjából 50 000 eladott BYD e-autót jelenthet alsó hangon. A tervek valós célkitűzésnek tűnnek, már csak annak fényében is, hogy a BYD elkezdett egy saját hajóflottát felépíteni, amivel az elektromos autóit szállíthatja a globális piacokra, így Európába is.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!