Elképesztően sok modellel újítana a kínai XPeng e-autógyártó

0

Az elmúlt időszakban nem nagyon lehetett hallani a kínai elektromos autókat gyártó XPeng márka háza tájáról, ám ez nem azt jelenti, hogy nem csináltak semmit, sőt! A kínai Holdújév véget ért és mindenki visszatért a munkába, köztük az XPeng Motors munkatársai is, aminek örömére a vezérigazgató He Xiaopeng ki is küldött egy belső körlevelet arról, hogy mire készül a vállalat a következő években.

Nos, akik az XPeng nyugodt elücsörgését várták a kis sámlin, azok nagyot tévedtek, ugyanis 2027-ig 30 darabosra kívánja növelni az elérhető elektromos meghajtású típusait a vállalat, aminek javát teljesen új modellek alkotják majd, de a jelenleg kapható modellekből is megtart jó párat az XPeng. Nemcsak a kínálattal, de a kínálat árával is szeretnék a teljes piacot lefedni, ugyanis a tervek szerint 2027-re az autóik az átszámolva 14 000 és 56 000 dolláros ársávon belül mindenhol elérhetők lesznek.

A 2024-es év szintén fontos mérföldkő lesz az XPeng életében, ugyanis idén lesz 10 éves a márka. Jól mutatja a fejlődésük ütemét, hogy tavaly nyáron már a Volkswagen is az ő segítségüket kérte a technológia fejlesztésében. Ahogyan arról a Volkswagen legújabb sajtóanyaga beszámol, a márka technológiai keretmegállapodást kötött a kínai XPeng Motors-szal. Az XPeng többek között gyors fejlődési ütemével és gyorsan növekvő modellkínálatával szerzett magának hírnevet és ez kelthette fel a Volkswagen döntéshozóinak figyelmét is. A német gyártó a megállapodás részeként egy jelentős befektetés keretében részesedést is szerzett az XPeng részvényeiből való bevásárlással, illetve a sajtóanyag kiváló lehetőség volt a fent is részletezett Audi-SAIC együttműködés hivatalos megerősítésére.

Visszatérve a belső levelezésre, az elnök-vezérigazgató szerint 2024 lesz az az év, amikor a kínai autógyártó újabb jelentős fejlődésen megy keresztül, aminek alapja egy megerősített termékportfólió és a technológiai fejlesztések lesznek.

Bár a 30 modelles paletta elég merész vállalás még az XPeng Motors-nak is, a levél szerint a 2024-es évben igen komoly versengésre kell számítani a kínai gyártók között, így az XPengnek is muszáj lesz megerősíteni pozícióját. Ennek érdekében az XPeng azt állítja, hogy mintegy 4000 fővel növeli alkalmazottai létszámát és 40 százalékkal növeli a K+F költségvetését. Tehát hasonlóan a Hyundai terveihez, az XPeng sem a visszavonulást választja az éppen visszaesőben lévő növekedés ellenére.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!