Még idén bemutatkozik a tisztán elektromos Ford Puma

0

A Ford nagyon jó érzékkel nyúlt hozzá a Puma formáihoz, amikor néhány éve úgy döntött, hogy ideje feltámasztani a tetszhalott állapotból a nevet. Ugyanis a Ford Puma nemrég kapta meg a bejelentést a frissülésről, amiből azt is megtudhatjuk, hogy érkezik a tisztán elektromos változat, Ford Puma Gen-e néven.

Sajnos ennél többet nem tudni jelenleg a tisztán elektromos Pumáról, csupán annyit lehet kihámozni a sajtóanyagból, hogy ez lesz az első Ford Puma, amiből nem fog káros anyag távozni a használata helyén.

Azonban hírek és nagyjából biztosnak mondható információk szerint 2024-ben, vagyis még idén bemutatkozhat és gyártásba is kerülhet az elektromos Puma, ami első körben vélhetően Európában (Románia – Craiova) készülne. Ennek oka talán abban keresendő, hogy Anglia legnépszerűbb autója jelenleg a Ford Puma, így a vállalat nagy reményeket támaszt az elektromos változat népszerűsége kapcsán is. Illetve ne felejtsük el, hogy Angliában nagyon gyorsan kezdenie kell magával minden autógyártónak, hiszen nagyon komoly büntetéseket kell fizetnie minden márkának, akik nem tudják hozni a meghatározott arányú elektromos modell értékesítéseket az országban.

Belsőégésű motorral szerelt2024-es új Ford Puma

Technika tekintetében egyelőre szintén nem sokat tudni, de a már bemutatott (de még gyártásba nem küldött) Ford Explorer is a Volkswagentől kölcsönzött MEB padlólemezre épül fel. A technika már bizonyított a német gyártó kínálatában, így bevált technológiát várhatunk.

A másik kardinális kérdés az ár, amiről annyit tudni, hogy a megújult Puma 35 000 Fontos áron debütál, míg az elektromos változatért 10 000 Fonttal kell többet fizetni. Azaz 45 000 Font környékétől vihető majd haza a szigetországban a Ford Puma Gen-e.

A Ford 2022-ben tette közzé azt a tervét, hogy 2035-re teljesen elektromos márka lesz Európában. Már piacra is dobta a Mach-E és az E-Transit modelleket, illetve a Ford F-150 Lightning pickup értékesítése is elkezdődött az európai piacokon. A következő nagy dobás lehet tehát az elektromos Explorer és a Puma Gen-E párosa, illetve már a Ford Capri is a képben van, természetesen elektromos meghajtással.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!