Teljesen elektromos hajtással térhet vissza a Ford Capri

0

A Ford és a Volkswagen közös partnersége 2019 óta zajlik, igaz, eddig nem feltétlenül a nyilvánosság előtt történtek a közös munka előkészületei. A Volkswagen akkori vezérigazgatója, Herbert Diess, valamint a Ford vezérigazgatója, Jim Hackett megerősítette, hogy feltárják az együttműködési lehetőségeket az elektromos járművek, az önvezető járművek és a mobilitási szolgáltatások területén, és már el is kezdték a lehetőségek vizsgálatát. A szövetséget – amelynek nem képezi részét a két vállalat közti kereszttulajdonlás – egy közös bizottság felügyeli majd.

Még ugyanebben az évben érkezett meg az a hír, hogy a Volkswagen a Ford rendelkezésére bocsátja a MEB padlólemezt, hogy arra a Ford is megépíthesse majd a saját elektromos autóit. Ezzel mindkét fél nyer, hiszen a Volkswagen extra bevételhez jut minden felhasznált padlólemez után, míg a Ford komoly összeget tud megspórolni a kutatás és fejlesztés területén.

Majd 4 évig nagy csend volt a téma körül, amikor március 21-én a Ford bedurrantotta a rakétákat és bemutatta az első olyan tisztán elektromos autóját, amit a MEB padlólemezre tervezett meg. Ez lett a vadi új Ford Explorer.

Az Explorer az első modell a Ford innovatív, új elektromos járműveinek hosszú sorában, és erre az autóra vár az a feladat, hogy kitapossa a Ford márka teljes európai megújulásához vezető utat. A közepes méretű crossover két üléssorában öt utas fér el, és az autót bőségesen felszerelték mindennel, amire egy családnak szüksége lehet egy kalandos kiránduláson.

Ahogyan várható volt, nem áll meg itt a Ford. Alig telt el pár nap és már érkeznek az első pletykák a soron következő Fordról, ami szintén a MEB padlólemezre épül meg. Ezúttal angol újságok írták meg (The Sun, Autocar), hogy szerintük a nagy sikerű Capri lesz a következő nagy dobás a témában, ám nem feltétlenül kell sportautós kinézettel számolni. Inkább a crossover vonalat viszi tovább a Ford, ahogyan azt tette a Mustang esetében is. Sajnos ez a második Ford BEV-modell még csak találgatás szinten ismert, így kíváncsian várjuk, mivel rukkol elő a Ford.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!