A Volkswagen MEB padlólemezére épülnek a jövő elektromos Fordjai!

0

Még 2019 elején volt nagy hír, hogy a Volkswagen és a Ford megosztaná egymással a jövőbeni elektromos autók fejlesztésének költségeit. Ennek érdekében pedig stratégia megállapodást is kötöttek egymással.
A másik tény pedig az, hogy a Ford eddig nem igazán tudott semmilyen komoly tisztán elektromos járművet letenni az asztalra, kivétel ez alól a Ford Focus Electric. Ám idén áprilisban nagy bejelentések jöttek és az amerikai Rivian startupnak nyújtott 500 millió dolláros fejlesztési hozzájárulás is egy elektromos jövőre való felkészülést vetít elő.

A napokban pedig egy újabb részlet derült ki a VW-Ford közös munkáról: a Ford is a Volkswagen által kifejlesztett, tisztán elektromos járműveknek alapot adó MEB padlólemezre építheti jövőbeni elektromos járműveit. Ezzel mindkét fél nyer, hiszen a Volkswagen extra bevételhez jut minden felhasznált padlólemez után, míg a Ford komoly összeget tud megspórolni a kutatás és fejlesztés területén. További előny a VW-nél, hogy a MEB padlólemez minél nagyobb mértékű elterjesztésével uralkodó szabvánnyá is kinőheti magát.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!