Nagy az érdeklődés a Range Rover első elektromos autója iránt

0

December közepén érkezett meg a Range Rover kedvcsináló sajtóanyaga a már erősen közelgő, tisztán elektromos modelljéről. Mint minden hasonló sajtóanyag, a Range Rover is okosan adagolja az elérhető információkat, legyen szó külső részletekről, vagy éppen az elektromos autó tudásáról. A vállalat szerint az első tisztán elektromos autójuk jó úton halad afelé, hogy „a valaha készített legcsendesebb és kifinomultabb Range Roverként” érkezzen meg a vásárlókhoz.

Mint minden autó esetében, itt is nagy figyelem van a prototípus tesztjei körül. Ez az elektromos Range Rover esetében is így lesz. Ugyanis a gyáriak már megkezdték a szigorú tesztelési fázist, amely magában foglalja a hőmérsékleti tesztelést olyan régiókban, mint Svédország és Dubaj, -40 ℃ és 50 ℃ közötti hőmérsékleten. De ha vízbe kell gázolni, abban is jó lesz várhatóan az elektromos Range, ugyanis 85 centis vízfolyásokban is sikerrel haladtak az e-autók.

Az autógyártó azt is megosztotta, hogy a készülő SUV a JLR 800 V-os moduláris hosszanti architektúrájára fog felépülni és a V8-as motorokkal szerelt változatok erejét várhatjuk majd az elektromos modellbe is. Thomas Müller, a JLR termékmérnöki ügyvezető igazgatója így beszélt az autóról:

„Célunk, hogy megalkossuk a valaha készült legcsendesebb és legkifinomultabb Range Rovert. A Range Rover sikerét alátámasztó varázslatos összetevők változatlanok maradnak: időtlen, redukciós dizájn, nyugodt utastér és menjen bárhova az elektromos változattal, útját nulla helyi károsanyag-kibocsájtással teheti meg. Ahogyan az a történelmünk során többször megtörtént már, a Range Rover ismét egy mércét állít majd az autóiparnak.”

A JLR szerint az elektromos Range Rovert az Egyesült Királyságban tervezik, fejlesztik és gyártják hibrid SUV-testvéreivel együtt. Akkumulátorait és elektromos meghajtó egységeit szintén a JLR új gyártóközpontjában, az Egyesült Királyságban, Wolverhamptonban építik és szerelik össze.

A fentiek fényében várható volt, hogy sokan fogják érdeklődéssel figyelni az újdonságot, ám az előrendelések a JLR vezetőségét is meglepték. Elmondásuk szerint a vállalat irányába december óta több, mint 16 ezer „komoly érdeklődés” landolt, jelentsen ez bármit is konkrétan. Ezek fényében nagyon várjuk, hogy milyen elektromos SUV-val fog előállni a Range Rover.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!