Szedánként érkezhet meg az elektromos Smart #6

0

Igen érdekes cikket hozott le nemrég a spanyol Motor.es magazin, ami szerint nagy dobásra készül néhány év múlva a Smart márka. A spanyolok szerint 2027-ben a Smart egy olyan szedánt mutatna be a nagyközönségnek, ami túllépne a márka kedvelt játszóterének bizonyuló kis méretű autók ligáján és egyenesen a Polestar 2 méretében indulna a vásárlók kegyeiért.

Mindennek az adna alapot, miszerint a Smart szeretné kibővíteni elektromos autóinak kínálatát más karosszériaformákkal is, és úgy tűnik, hogy a Smart #6 modell lenne erre dedikálva majd, a szedánok piacát kinézve magának. A fentebb linkelt cikk szerint a Smart #6 egy kupé stílusú szedán lesz, hasonló tengelytávval, mint a Polestar 2. Egy- és kétmotoros változatok érkezhetnek, valamint LFP-akkumulátorok, melyek több, mint 600 kilométeres hatótávot adnak a Smart #6 elektromos újdonságnak. A legjobb pedig az, hogy érkezhet egy Brabus-verzió is. A portál azonban nem közölt forrást ezekhez az információkhoz, pedig igencsak érdekes lenne tudni, mi alapján jutottak ezekre a következtetésekre.

A Smart kínálatában jelenleg a #1 és a #3 modellek találhatóak, melyek meg is vásárolhatók. A tervek szerint 2025-ben jönne a #2, ami a jelenlegi Smart Fortwo utódja lenne, míg 2026-ban a #4, ami a találgatások alapján a hamarosan megszűnő A-osztály miatt keletkező űrt töltené be a Smart.

Illetve itt van még a #5 típus, ami a várakozások szerint egy kis méretű furgon lenne. Ezen modell esetében a 800V-os rendszerfeszültséget emlegetik, ami az első ilyen Smart lehetne. Illetve az alapot adó platform is más lenne, mint a #1 és #3 esetében meglévő SEA, ugyanis a Smart #5 már a PMA2+ változatot használná.

Ezt a termékcsaládot egészítené ki a már fentebb taglalt #6 szedán. Kíváncsian várjuk, hogy a spanyolok értesülése végül valósnak fog-e bizonyulni, de az biztos, hogy elég merész jövőbe tekintést láthattunk azzal, hogy szerintük a Smart bemutatna egy Polestar 2 méretű szedánt.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!