Késik a Kia belépő szintű tisztán elektromos autója

0

A tavaly ősz meglehetősen sok érdekességet tartogatott a Kia elektromos felhozatala szempontjából. A drága modellek után a Kia belengette a jóval szélesebb vásárlóközönségnek szóló tisztán elektromos modelljeit, amik az EV3, EV4 és EV5 nevet kapták.

Bár részleteket eddig csak az EV5 esetében lehet tudni (160 kW e-motor, 64 és 88 kWh akkukapacitás, minimum 530 km hatótáv, 35 000 dollár környéki alapár), mindhárom modell esetében közös, hogy azokat szélesebb körbe szánja a Kia, már csak az áruk miatt is.

Ezen modellek közül tavaly ősz óta az EV4 felé esik igazán a sok tekintet. Bár egyelőre semmilyen technikai specifikációja nem ismert az EV4-nek, ennek ellenére a szedán formában várt autó jelenleg a leginnovatívabb elektromos Kia, ami várhatóan egy következő szint lesz a márka kínálatában.

Kia EV4

A Kia az EV4 gyártását már idén megkezdte volna, most viszont, a Kia alelnöke, Woo-Jeong Joo árulta el a The Korean Blog magazinnak, hogy 2025 elejére halasztották az EV4 sorozatgyártását és a termelés beindítását.

Woo-Jeong kifejtette, hogy az elektromos autók vannak „a legnagyobb hatással a Kia eladásaira és nyereségére”. A Kia azt tervezi, hogy rugalmasan reagál a közép- és hosszú távú piaci változásokra. „Az EV3, EV4 és EV5 egymás után kerül piacra, és eltökélt szándékunk, hogy ezt a három modellt sikeressé tegyük” – mondta a Kia alelnöke.

Kia EV3

Ennek fényében talán pont az EV3 bemutatkozása lehet időszerű első körben. Ez a modell egyelőre csak tanulmányautó szinten létezik (Concept EV3), ennek ellenére a márka vízióját képviseli egy elektromos, kompakt crossoverről, amely a Kia zászlóshajójának, az EV9-nek a technológiáját, praktikumát és dizájnját kínálja. Sajnos ezen modell esetében is csak a külső és belső dizájnt méltató sajtószövegek olvashatók, technikai specifikációk nem. Viszont az alelnök kijelentése alapján még akár az EV4 előtt bemutatkozhat a tisztán elektromos EV3.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!