Luxus a köbön – A Maybach is megpiszkálta az EQS SUV-ot

0
Reklám

Aki szereti és meg is teheti, hogy a felső polcról válogasson, annak bizonyára nem ismeretlen a Maybach neve, ami egy ideje már a Mercedes-Benz szárnyai alatt létezik, mint a stuttgartiak abszolút luxuskategóriás autóit kínáló márkája. A Mercedes-Maybach most bemutatja a Night Series sorozatát, melynek keretében három létező modell kaphat különleges kiadást: GLS, S-osztály és az EQS SUV.

A trióból minket az EQS SUV érdekel jobban, tekintve annak elektromos hajtásláncát. Az alapot adó EQS SUV 2022 áprilisában mutatkozott be a nagyvilágnak, ami akár hét személy számára is egy luxus, avantgárd belső teret tud biztosítani, felvonultatva mindent, amit ma a Mercedes-Benz csak kínálhat. Az új EQS SUV hosszú tengelytávolsága (3210 milliméter) megegyezik az EQS Limuzin méretével, azonban a modell több mint 20 centiméterrel magasabb. 5125 milliméteres hosszúságával, 1959 milliméteres szélességével és 1718 milliméteres magasságával nagyvonalú, SUV modellhez méltó belső teret kínál. Az autó egyébként nálunk is járt egy rövid időre, érdemes elolvasni az írott teszt első és annak második részét.

Minden adott tehát egy még kiválóbb autó megalkotásához, amiben a Mercedes-Maybach nagymester, ezzel együtt pedig a márkának is meglett így az első elektromos modellje.

A Night Series dizájncsomagban az egyedi fényszórókat egy Maybach-embléma rózsa arany színben és sötét króm finomítások díszítik. Az elülső hűtőrács panelt sötétített Maybach csíkok dekorálják, míg az első lökhárító légbeömlő betéteit a Maybach embléma sötét krómozott mintája finomítja. Az EQS SUV-hoz készült Night Series dizájncsomag exkluzív Obsidian Black/Mojave Silver kéttónusú fényezéssel, valamint Obsidian Black és MANUFAKTUR Diamond White fényezéssel érhető el.

A belső tér a luxus és a fenntarthatóság egyedülálló kombinációját tükrözi a járműben. Végig Econyl® szőnyeggel és növényi anyagokkal cserzett exkluzív nappa bőrrel, MANUFAKTUR Crystal White/Black Pearl vagy MANUFAKTUR Black Pearl színekkel és ezekhez passzoló kontrasztos varrással érkezik a Mercedes-Maybach EQS a leendő vásárlókhoz. Ezeket egészíti ki a MANUFAKTUR Natural Grain halszálkás famintás díszítőelem alumínium díszítéssel.

A Mercedes-Maybach azt állítja, hogy az EQS SUV Night Series változata a 2024-es modellévben lesz elérhető, egyelőre ismeretlen áron.

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!