Jövőre érkezik meg a tisztán elektromos Mercedes-Benz CLA és GLC

0
Reklám

A Mercedes-Benz haza táján nincs megállás. Folyamatosan érkeznek az új, tisztán elektromos modellek, leginkább az EQ termékcsalád keretein belül. Múlt héten az EQT és az eCitan akkumulátoros változatát mutatta be a csillagos márka.

Azonban ha hinni lehet a legújabb pletykáknak, akkor hamarosan a Mercedes-Benz kiemeli a villamosítási törekvéseket az EQ termékcsaládból és eredeti nevükön fog más típusokat is elektromos meghajtással piacra dobni.

Hasonlóan sok más autógyártóhoz, a Mercedes-Benz is dedikált termékcsaládot alapított az elektromos meghajtású modelljei népszerűsítésére és értékesítésére. Azonban vannak típusnevek, melyeket úgy tűnik, hogy a stuttgarti vállalat sem akar beáldozni. A német luxusautógyártó inkább nem keres új nevet, legalábbis a Carscoops magazin szerint a CLA és a GLC ezen a néven él majd tovább. Méghozzá tisztán elektromos meghajtással.

Ezen két modell esetében a gyártó “electric first but not electric only” filozófiáját követi majd a jelek szerint, vagyis ezeket a modelleket nem kizárólag csak elektromos meghajtással árusíthatja. Ugyanis egyes piacokon továbbra is elérhetők lesznek a belsőégésű motoros változatok is. Ezek az információk állítólag egy észak-amerikai értékesítői konferencián hangzottak el, ami meglehetősen gyorsan ki is szivárgott. Arról azonban már nem érkezett infó, hogy milyen technikai tudással várhatjuk a két új elektromos Mercit.

A CLA jelenleg is megvásárolható olyan verzióban, amiben elektromos motor van, ám ez jelenleg megáll a PHEV, vagyis plug-in hibrid szintjén. A tisztán elektromos verzió hatótávja 640 km körül várható, köszönhetően annak, hogy vélhetően a Mercedes-Benz legújabb technológiáit kapná, kiegészítve a típusra most is jellemző sportos, áramvonalas külsővel. A cikkből nem derül ki, hogy az elektromos CLA melyik üzemben készülhet, de nemrég volt róla szó, hogy a rastatti gyárát nyáron átalakítaná az új e-modellek gyártására, ami után Kecskemét következik, ahol jelenleg is a CLA, a GLB és az EQB modellek készülnek.

Március végén azonban szárnyara kapott néhány pletyka a tisztán elektromos CLA modellről, íme:

Továbbá nem sok részlet derült ki a GLC elektromos változatáról, amiből egyébként van már egy EQ-variáns, hiszen a belsőégésű motoros GLC adta a tisztán elektromos EQC alapját. Jörg Burzer, a Mercedes gyártási főnöke márciusban egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy Kecskeméten az elektromos MMA-modell gyártása mellé „a C-osztály szegmensének egy új modelljét is tervezik” – amit elméletileg a GLC elektromos változata teljesítene. Talán nálunk készülhet a GLC elektromos változata is? Bízzunk benne!

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!