A GM több elektromos autót adott el mint a Ford az első negyedévben

0

Egyre inkább élesedik a verseny Amerikában az elektromos autók gyártása terén, amivel végső soron mi, a vásárlók fogunk jól járni. Az egyre inkább felpörgő gyártási kapacitások végül majd az árak csökkenésével fognak járni, ami révén még több embernek lesz lehetősége ilyen meghajtású modellre váltani.

Az Egyesült Államokban a General Motors és a Ford a nagy riválisok közé tartoznak és mivel utóbbi nem olyan régen adta ki a 2023-as év első negyedévét elemző jelentését. Így már azt is tudjuk, miként áll a felek harca ebből a szempontból. A Ford ebben az időszakban 10 866 elektromos autót gyártott le és adott el, ami 41 százalékos növekedés a 2022-es év első negyedévéhez képest. Ezen az időszakon belül meglepő lehet a Mustang Mach-E darabszámainak visszaesése, 19,7 százalékkal. Egy évvel korábban ugyanekkor 6734 darabnál állt a mutató, a mostani 5407-eshez képest jóval magasabban. Ennek oka javarészt a Ford mexikói gyárának több hónapos problémái voltak.

Ezzel szemben a Ford F-150 Lightning eladási brutálisan megugrottak. Tavaly ilyenkor még csak 254 darabnál járt a típus eladások tekintetében, míg az idei első negyedévben már 4291 darabot adtak el. Pedig aztán még itt is akadt némi állásidő a gyártásban, de köszönhetően a gyors beavatkozásnak, csupán 18 legyártott autót kellett felülvizsgálni, miután akkuhibára derült fény.

De hiába a sok eladott elektromos modell, a nagy rivális GM még ennél is többet adott el ezekből. Elég csak megnézni a vállalat jelentését az elmúlt negyedévről és máris világossá válik, hogy mi történt a GM-nél. A bestseller a Chevy Bolt volt, amiből 19 700 darabot adott el a GM, míg a a Cadillac Lyriq 968 darabbal prezentálta magát. A Hummer EV sajnos nem igazán brillírozott, csupán kettőt adtak el belőle az elmúlt 3 hónapban. Az autógyártó arra számít, hogy a növekedés idén is folytatódni fog, ami leginkább a Cadillac Lyriq egyre növekvő eladásiban is megtestesülhet és a Hummer SUV verziója is remélhetően több jövőbeli vásárlót fog bevonzani. De érkezik hamarosan az új Chevrolet Silverado EV is, amire már most 340 cégtől kaptak előrendelést.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!