A legjobbakkal is megesik. Tesztelés közben robbant le az elektromos G-osztály

0

A Mercedes-Benz kínálatában a G-osztály mindig is a legelőkelőbb helyek egyikét foglalta el. Ennek megfelelően az elektromos meghajtású autókkal tarkított jövőben is meglesz a helye a típusnak, immár EQG néven. Bár hivatalosan még nem mutatta be a csillagos márka az elektromos G-osztályt, egyre kevesebb fóliával csípik el a tesztelés alatt álló prototípusokat.

Magát az EQG jelölést 2016-ban védette le a Mercedes-Benz (az EQA, EQE és EQS jelölésekkel együtt), szóval egy ideje építgette a háttrében az EQ termékcsaládot a Mercedes. Tavaly áprilisban olyan infók láttak napvilágot, hogy a Mercedes az EQG 580 és az EQG 560 neveket is levédette a csillagos márka. Nem hivatalosan létezik egy tisztán elektromos G-osztályú Merci melyet egy osztrák cég, a Kreisel Electric épített át Arnold Schwarzeneggernek. Azt a szörnyet, egy 490 lóerős elektromotor hajtja, 5,6 másodperc alatt gyorsul százra és 183 km/h a végsebessége. Azonban az igazi tisztán elektromos G-osztályos Mercedes ötletéről először 2019 magasságában hallhattunk először, rögtön a vezérigazgató Ola Källenius tolmácsolásában.

Tavaly ősszel pedig már meglehetősen sok mindet tudhattunk az autót illetően, az egyik a bevezetés várható ideje. A teljesen elektromos G-osztály piaci bevezetését 2024 közepétől tervezi a Mercedes-Benz ami egy teljesen újfajta akkumulátort kap.

A típusba kerülő cellák nagy valószínűséggel a Sila gyártásában érkeznek majd, akik több jelentős lépést tettek a lítium-alapú cellák energiasűrűségének növelése érdekében. Konkrétan 800 Wh/l mértékben, ami 20-40 százalékos ugrás napjaink technológiájához képest. Ezek a kiváló akkucellák pedig elsőként az EQG-ben mutatkoznak majd be. A gyártás helye is nagy valószínűséggel megvan, az EQG-t a grazi Magna gyárthatja, ahol a belsőégésű G-modellek is készülnek. A brit Autocar információi szerint csak a nyolc ponton csatlakozó tisztán elektromos hajtásra hangolt padlólemez tekintetében  fog eltérni a belsőégésű változattól az EQG.

Addig is, amíg bemutatkozik az autó, nézzük meg az alábbi videót, amiket a Nürburgringen készítettek. Volt némi probléma az elektromos EQG tesztautóval. De ezért vannak az ilyen tesztek, hogy ezek a problémák kiderüljenek. Ha a pletykák igazak, akkor idén, vagyis 2023-ban felfedheti magát a végleges, sorozatgyártásra kész Mercedes EQG modell.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!