Megerősítette a belépő szintű elektromos autók eljövetelét az Audi

0

2027-ig minden alapvető szegmensben egy teljesen elektromos járművet tervez piacra dobni az Audi, beleértve a Q4 e-tron alá tartozó belépő szintű modelleket is. Továbbá 2025-ig legalább tíz új elektromos modellt fog bemutatni a négykarikás vállalat.

Markus Duesmann vezérigazgató a vállalat éves konferenciáján elmondta, hogy ezen kezdeményezések az Audi azon céljának a részét képezi, hogy 2026-tól csak új elektromos modelleket dobjanak piacra. „Történetünk legnagyobb termékkezdeményezésének küszöbén állunk. 2025-ig legalább húsz új modellt dobunk piacra, melyek közül tíz tisztán elektromos lesz. A 100%-ban elektromos jövő felé haladva.”

Várhatóan a tíz új elektromos modellek közül az első az Audi Q6 e-tron SUV lesz. Év végén pedig megérkezik a márka első olyan elektromos modellje, amely a Porschéval közösen kifejlesztett Premium Platform Electric (PPE) architektúrán kap helyet. Majd az elektromos SUV-t várhatóan az A4 e-tron, A6 e-tron és az A8 e-tron követi egy eddig ismeretlen modellel.

Továbbá az Audi céljai között szerepel, hogy a belépő szintű modelleket is megpiszkálja és piacra dobja a tisztán elektromos A3-mat. „2027-re minden szegmensben egy teljesen elektromos járművel bővítjük portfoliónkat. Nemrég úgy döntöttünk, hogy az Audi Q4 e-tron alá egy további tisztán elektromos belépőszintű modellt is a piacra dobunk.” – Nyilatkozta Duesmann.

Az Audi egyelőre nem árult el semmi részletet az érkező belépő szintű elektromos modellről. Azonban a Volkswagen néhány napja bemutatta a 10 millió forint körüli ID. 2all koncepcióját, melyből akár megszülethet az Audi saját low budget elektromos modellje.

Nem csoda a rohamléptékű elektromosítás az Audi-nál, hisz a teljesen elektromos modelljeinek értékesítése 44 százalékkal nőtt 2022-ben az előző évhez képest. Ugyanis hatalmas volt a kereslet a negyedik negyedévben az e-tron és az e-tron GT modellek iránt.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!