Hintót építettek egy Tesla Model 3-ból

0

A személyautók átalakítása nem új dolog, mindig is lesznek olyanok, akik szeretnék egyedivé, vagy éppen minél feltűnőbbé tenni autójukat. Ám a WhistlinDiesel Youtube csatornája most egy igazán meghökkentő átalakítást vitt véghez, az alany egy Tesla Model 3.

Sokan, sok mindent hajlandóak megtenni a minél nagyobb megtekintés elérése érdekében, ami a Youtube videók esetében ez kiemelkedően igaz tud lenni. A már említett csatorna pedig gyorsan, közel 24 óra alatt összehozott 2 millió megtekintést egy videójára azzal, hogy egy fehér Tesla Model 3 kerekeit felcserélték egy nagyjából 3 méter átmérőjű (10 láb = 304,8 cm) kerekekből(?) álló szettre.

A videóban látottak értelmén bár el lehet tűnődni, sok értelme nincs benne keresni a realitást, a cél itt egyértelműen a figyelem felkeltése volt. Ha megnézzük a srácok YouTube csatornáját, láthatjuk, hogy nem ez volt az első ilyen megmozdulásuk. Számtalan vadállat ötlettel álltak már elő, mindegyik alatt milliós megtekintések szerepelnek.

A mostani, Teslás videóban Cody Detwiler és csapata vet alá egy Tesla Model 3-at számos, általuk kitalált tartóssági tesztnek, mint például vezetés kerékbilinccsel, a hátsó ülések szétvágása láncfűrésszel, vagy a Summon funkció használata zárt garázsajtón keresztül.

Már ezek is hajmeresztő dolgok, de a csúcspont mindenképpen az, amikor a 3 méteres szekérkerék-abroncsnak kinéző valamik felkerülnek az autóra. Ez azonban nem csak a drámai hatás miatt van. A cél az volt, hogy a Teslát olyan kerekekre tegyék, amelyek elég magasak ahhoz, hogy fejjel lefelé haladhasson anélkül, hogy az autó teteje hozzáérne a talajhoz.

Az átfordítást egy munkagéppel csinálták meg, ami után már gyakorlatilag ujjgyakorlat volt a fejjel lefelé álló autót vezetni. Sajnos az átalakított autó a végső mutatványt már nem élte túl, ami az volt, hogy a 3 méteres kerekekkel együtt legurították egy domboldalról. Az autóban nem ült senki, a kormányt ragasztószalaggal rögzítették egyenesbe. A végeredmény sejthető, sajnos az autó nem élte túl a mutatványt. Az anyagi kár nem kevés, de vélhetően a videó utáni bevételek ebben az esetben is pozitívra hozták ki a videó elkészítésének anyagi mérlegét.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!