Fellendíti elektromos modelljei gyártását a Ford

0

Hatalmas vásárlói igénynek örvend az Egyesült Államokban a tisztán elektromos Ford Mach-e, F-150 Lightning vagy éppen az E-Transit irányt. Látván ezt a hatalmas keresletnövekedést „boost” fokozatra kapcsol a Ford, hogy fellendítse elektromos modelljei gyártását.

Nemrégiben a Ford tovább bővítette és modernizálta a Cuautitlán üzemét (itt készült el a 150 ezredik darab Mach-e), hogy még több vásárlót tudjon kiszolgálni. Olyannyira sikerült a végrehajtott bővítés, hogy csaknem megduplázták a Mach-e óránkénti termelését, így az éves gyártási szám 210.000 darabra nő az év végére.  

„A tisztán elektromos Mustang Mach-e 2022-ben segítette a Fordot a 2. pozícióba juttatni az Egyesült Államokban az elektromos járművek értékesítésében, továbbá új ügyfeleket hozott a márkának. A Mach-e vásárlók több mint kétharmada más márkától érkezett.” – írja a gyártó sajtóközleményében.

Továbbá a tisztán elektromos F-150 Lightning pickup gyártása várhatóan az idén megháromszorozódik a Rouge Electric Vehicle Centerben. 2023 végére a Ford 150.000 darabos rátát tűzött ki. Így az F-150 Lightning továbbra is a legkelendőbb elektromos pickup az Egyesült Államokban. A Ford idén februárig 3600 darabot adott el, 2022-ben pedig 15.617 e-teherautót adott át, ami meglehetősen jó számnak bizonyul.

A Ford F-150 Lightning sorozatgyártása március 13-án folytatódik, azután, hogy leállították a gyártását egy lehetséges akkuprobléma miatt.

A kansasi gyárban a Ford évente 38.000 darabbal növeli az E-Transit gyártását, ahova 95 millió dollárt fektet be a termelés bővítésének a fellendítése miatt az amerikai autógyártó. A termelés növekedésének oka az ügyfelek megnövekedett kereslete az elektromos hajtásra. Az autógyártó szerint az elektromos autók iránti kereslet tovább növekszik, ugyanis az elektromos járművek eladásai februárig 68 százalékkal nőttek.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!