Téli teszten a Porsche két legújabb elektromos autója

0

A Porsche sokáig dédelgette azt a tervét, melynek célja egy olyan elektromos autó megalkotása, ami mindenben megfelel egy ilyen presztízsű márka vásárlóinak. A Taycan alakjában ez az álom meg is született, ami végül megágyazott a további elektromos modelleknek.

A Porsche iránt érdeklődőknek nem újdonság, hogy a Taycan örökébe a Macan SUV, valamint a 718 Boxster tisztán elektromos verziói lépnek. Egy ideje már tudni ezekről a modellekről és számos kémfotó látott már napvilágot, amin ez a két autó látható. A Macan közúti tesztjeiről és az ott készült fotókról már 2021 novemberében írtunk. Míg az elektromos 718-as létezéséről tavaly márciusban beszélt Oliver Blume:

„A Taycan 100 százalékban Porsche és mindenféle emberben képes érzelmeket kelteni, legyen szó meglévő és új ügyfelekről, szakértőkről, vagy éppen a kereskedelmi médiáról. Ezért egy újabb modellel fokozzuk elektromos offenzívánk intenzitását. Az évtized közepére a középmotoros 718-as sportautónkat kizárólag teljesen elektromos formában kívánjuk kínálni.”

Nagy kérdés az, hogy a Porsche milyen akkumulátorokat fog majd használni az elektromos 718 esetében. Ugyanis a Porsche többször kiemelte, hogy csakis nagy teljesítményű akkumulátorokat lehet használni a versenyautókba és a korlátozott példányszámú utcai sportautókba. Ennek fényében feltételezhető, hogy a Northvolt, vagy a Varta lesz a beszállító. De az is könnyen megeshet, hogy a Porsche Customcells vegyesvállalat egyedi cellái kerülnek majd a 718-asba is, mint ahogyan arra az elektromos Macan is nagy eséllyel pályázhat. Utóbbiról már tudni, hogy 450 kW (603 LE) és több, mint 1000 Nm nyomaték várja a vásárlót. Mindkét elektromos Porsche a márka PPE (Premium Platform Electric) padlólemezére épül majd meg.

A másik, hogy mikor érkeznek végre ezek az elektromos Porsche modellek? Az jó kérdés, de hogy erősen tesztelik már téli körülmények között mindkét modellt, az is biztos. Már ami az alábbi videót illeti. A Boxster esetében próbált félrevezető lenni az álcázás a hamis kipufogóvéggel, ám az autó hangját hallva nem lehetnek kétségek, hogy itt egy elektromos meghajtással van dolgunk. A videó a CarSpyMedia Youtube csatornáján érhető el eredetiben.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!