Egy újabb elektromos Porsche prototípust kaptak lencsevégre

0

Lencsevére kapták a következő generációs Porsche 718 Boxster modell prototípusát, immár tisztán elektromos hajtással.

A Porsche 718 jelenlegi generációját 2016-ban mutatták be, így igazán ráfér egy frissítés a Porsche egyik „olcsóbb” modelljére ami várhatóan 2025-ben érkezik meg az utakra. Azonban a Porsche agresszív elektromosítási tervei alapján valószínűnek tűnhet, hogy a vállalat a tisztán elektromos hajtás felé veszi az irányt ennél a modellnél is. Azaz, a következő 718 csak elektromos hajtást fog kapni.

Az elektromos Porsche 718 sportautó érkezését március közepén erősítette meg a vállalat. A nagy kérdés az, hogy a Porsche milyen akkumulátorokat fog majd használni az elektromos 718 esetében. Ugyanis a Porsche többször kiemelte, hogy csakis nagy teljesítményű akkumulátorokat lehet használni a versenyautókba és a korlátozott példányszámú utcai sportautókba. Ennek fényében feltételezhető, hogy a Northvolt, vagy a Varta lesz a beszállító. De az is könnyen megeshet, hogy a Porsche Customcells vegyesvállalat egyedi cellái kerülnek majd a 718-asba is, mint ahogyan arra az elektromos Macan is nagy eséllyel pályázhat. 

A fenti videóból egyértelműen látni és hallani, hogy a lencsevégre kapott 718 elektromos hajtáslánccal van felszerelve erősen álcázott elemekkel. A ragasztott kipufogó pedig senkit ne tévesszen meg, hisz egyértelmű, hogy a kigyorsítás nyomatéka az akkumulátorokból táplálkozik.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!