Az elektromos Peugeot e-208 volt a legnépszerűbb elektromos kisautó Európában

0

Két sikeres elektromos modelljének (e-208 és e-2008) köszönhetően a Peugeot az elektromos kisautó szegmens kedvenc márkája lett Európában 2022-ben.

A B szegmensben a Peugeot 208 önmagában is piacvezető a személyautók között, így nem csoda, hogy az elektromos változat is élre tört a kisméretű elektromos autók kategóriájában.

A korszerű és hatékony elektromos hajtásnak, valamint a vezetéstámogató rendszerek széleskörű alkalmazásának köszönhetően az e-208 és az e-2008 egyaránt kimagasló vezetési élményt kínál. Nem meglepő, hogy 2022-ben több, mint 76.000 vásárló választotta ezeket a változatokat Európában.

2023 az elektrifikáció mérföldköve a Peugeot-nál : az év második felétől valamennyi PEUGEOT modell elérhető lesz egy vagy több, teljesen vagy részben elektromos hajtással (hibrid, tölthető hibrid vagy 100%-ban elektromos).

A PEUGEOT INCEPTION tanulmány bemutatásának kapcsán a Las Vegas-i CES kiállításon a márka megerősítette azon törekvését, hogy vezető szereplővé kíván válni a 100%-ban elektromos autók európai piacán.  

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!