800 kilométert tett meg egyetlen töltéssel, teljes rakománnyal a Tesla Semi

0

Elon Musk a napokban erősítette meg, hogy a Tesla Semi egyetlen töltéssel 800 kilométert tett meg teljes rakománnyal. Mindez pedig egy elektromos teherautótól óriási bravúr.

Október elején publikálta Elon Musk, hogy végre, öt év várakozás után megkezdődött a Tesla Semi elektromos teherautójának a sorozatgyártása. A kiszállítás pedig még idén, december 1-jén indul el, amit egy szokásosnak mondható ceremónia kísér. Továbbá Musk megjegyezte, hogy az elektromos kamion 805 kilométeres hatótávval rendelkezik és szuper élvezet vezetni.

Legfrissebb hírek szerint pedig Robin Denholm, a Tesla igazgatótanácsának elnöke a napokban úgy nyilatkozott, hogy a Tesla még idén száz Semi teherautót fog legyártani. A gyártás és a kiszállítás hatalmas mérföldkő a Tesla életében, hisz a Semi gyártása évről évre csúszott. Idén augusztus 10-én, miután az amerikai szenátus elfogadta az inflációcsökkentő törvényt, Musk azt mondta, hogy a Tesla Semi 805 kilométeres változatának szállítása még idén megkezdődik. Nos, igaza lett.

A napokban a Tesla első embere, Elon Musk hivatalos Twitter oldalán erősítette meg, hogy kicsivel több mint 800 kilométert tett meg teljes rakománnyal, egyetlen töltéssel a Tesla Semi.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!