Még idén száz elektromos teherautót gyárthat a Tesla

0

A Tesla legújabb terve szerint még idén száz elektromos Semi teherautót gyárthat, ami jóval magasabb a vártnál.

Október elején publikálta Elon Musk, hogy végre, öt év várakozás után megkezdődött a Tesla Semi elektromos teherautójának a sorozatgyártása. A kiszállítások pedig még idén, december 1-jén indul el, amit egy szokásosnak mondható ceremónia kísér. Továbbá Musk megjegyezte, hogy az elektromos kamion 805 kilométeres hatótávval rendelkezik és szuper élvezet vezetni.

A legutolsó információk arról szóltak, hogy a Tesla egy teljesen új gyártósort épít a Giga Nevada közelében. Akkoriban azt mondták, hogy hetente nagyjából öt darab elektromos kamion készülhet itt. Azonban a múlt hónapban a Tesla nyilvánosságra hozta, hogy 2024-ben évi 50 000 darabra kívánja növelni a Semi gyártását.

Legfrissebb hírek szerint pedig Robin Denholm, a Tesla igazgatótanácsának elnöke a napokban úgy nyilatkozott, hogy a Tesla még idén száz Semi teherautót fog legyártani.

A gyártás és a kiszállítás hatalmas mérföldkő a Tesla életében, hisz a Semi gyártása évről évre csúszott. Idén augusztus 10-én, miután az amerikai szenátus elfogadta az inflációcsökkentő törvényt, Musk azt mondta, hogy a Tesla Semi 805 kilométeres változatának szállítása még idén megkezdődik. Nos, igaza lett.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!