Túl a negyvenezren a világ legnagyobb töltőhálózata

0

A Tesla hivatalosan is megerősítette, hogy immáron negyvenezer Supercharger várja a tölteni kívánó Teslákat és más elektromos autókat a világon.

A Supercharger hálózat az egyik alappillére volt a Tesla jelenlegi sikerének. Mikor a Tesla először belekezdett az elektromos járművek üzletébe, akkor a töltőhálózat gyerekcipőben járt. Azonban a Tesla szakemberei hamar rájöttek, hogy az elektromos autóknak a töltését nem bízhatják rá egy külsős szereplőre. Ezért a Tesla a saját egyenáramú gyorstöltő-hálózatának, a Supercharger-hálózatnak a kiépítésébe fektetett be. Így nem kell más vállalatokra hagyatkoznia a Teslának, hogy lépést tudjanak tartani a fejlesztésekkel.

Most, tíz évvel később, a Tesla Supercharger hálózata lett a legnagyobb és vitathatatlanul a legmegbízhatóbb egyenáramú gyorstöltő hálózat a világon.

Tegnap pedig a Tesla a hivatalosa Twitter oldalán jelentette be, hogy immáron negyvenezer töltővel rendelkezik szerte a világon, melyek a bolygó több, mint 4000 különböző pontján található.

A Supercharger hálózat növekedése az utóbbi időben rendkívül felgyorsult, idén több mint tízezer töltőállomást helyezett üzembe a Tesla. Európában is több, mint tízezer töltő várja a Teslásokat vagy éppen más elektromos autósokat. Ugyanis a Tesla a számos új állomás telepítése mellett fokozatosan megnyitja a Supercharger hálózatát más márkáknak. A Tesla mára több száz nyitott állomással rendelkezik Európában, ezzel pedig a legnagyobb elektromos jármű töltőszolgáltatójává nőtte ki magát.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!