Ennyibe kerülnek a kínai NIO elektromos autói Európában

0

A kínai elektromos autógyártó NIO a kezdeti bérlési lehetőség mellett úgy döntött, hogy már megvásárolhatóak is lesznek az elektromos modelljei Európában. Nézzük az árakat.

A NIO október elején tartotta hivatalos európai bemutatóját a Berlin szívében található Tempodromban. A nagy napon kiderült, hogy merre felé tart és mik az elképzelések a NIO-nak Európában. Ekkor a legnagyobb meglepetést azzal okozta a kínai autógyártó, mikor közölte, hogy az elektromos autóit csak bérelni lehet. Majd röviddel a hivatalos bejelentés után rájöttek, hogy ez mégiscsak Európa.

Akkor nem lehetett tudni, hogy pontosan mennyibe kerülnek a kínai gyártó modelljei, de a napokban végre napvilágot láttak a publikus árak.

Először a NIO három, az európai piacra szánt modelljével érkezett meg az öreg kontinensre. A két elektromos szedán – ET7 és ET5 – mellett egy elektromos SUV-ot is piacra dobnak ami az ES7 EL7 nevet kapta. (ES7-ről EL7-re változtatta a NIO a nevet, nehogy az Audi-val összetűzésbe kerüljön.)

A NIO először kétféle, 75 vagy 100 kWh kapacitású akkumulátorral forgalmazza az elektromos autóit, melyeket meg is lehet venni 12 és 21 ezer eurós áron. Azonban létezik havidíjas akkumulátorbérlés is, ami 169 illetve 289 euróba kerül havonta.

Továbbá az akkumulátor vásárlásának van egy fontos megkötése. A NIO akkumulátorcserélő állomásokat, melyeket Magyarországon gyártanak csak azok használhatják akik bérlik az akkumulátort. Tehát aki akkumulátorral együtt vásárolta az elektromos autóját, ott a vásárló tulajdona az akku, a bérelt akkumulátor pedig a NIO tulajdona marad, ami rugalmasan cserélhető bármelyik állomáson.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!