Európában is újrahasznosítja az elhasználódott akkukat a kínai Aiways

0

A kínai elektromosautó-gyártó, az Aiways európai partnerekkel közösen hasznosítja újra az elhasználódott, vagy balesetben megsérült elektromos autók akkumulátorait.

Mindig felvetődik a nagy kérdés, hogy mi lesz azoknak az elektromos autó akkumulátoroknak a sorsa melyek megöregednek vagy elhasználódnak. Rosszabb esetleg balesetben megsérülnek. Nos, egyre több elektromos autógyártó dönt úgy, hogy ezeket az akkumulátorokat újrahasznosítja. Legutóbb a Mercedes-Benz döntött amellett, hogy újrahasznosítási projektet indít. De a Mercedes csak egy a sok szereplő közt.

Néhány napja a kínai elektromosautó-gyártó, az Aiways döntött úgy, hogy együttműködési megállapodást köt a német Priorec vállalattal. A Priorec GmbH nagyfeszültségű rendszerek, prototípusok, kábelek és légzsákok újrahasznosítására szakosodott cég, de teljesen leselejtezett járműveket is felújít.

Emellett egy másik, jelenleg tesztfázisban levő együttműködés keretein belül a Green Visionnal is együtt dolgozik a kínai Aiways Franciaországban. A vállalat a járműipar nagyfeszültségű alkatrészeinek a második élettartamú felhasználására specializálódott. Ezek egyike az olyan energiatároló rendszerek összeszerelése melyek felhasználhatóak a megújuló energiák pufferelésére. Vagy a jövőben elektromos meghajtású sétahajók üzemeltetésére.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!