Jön a hárommotoros Porsche Taycan

0

A Porsche és a Tesla közötti cicaharc mindenki előtt ismert. A legújabb hírek szerint egy hárommotoros Taycannal szeretné új szintre emelni a Porsche a rivalizálást, azért, hogy felvegyék a németek a versenyt a legújabb Tesla Model S Plaid-del szemben.

Legutóbb, még év elején a Porsche egy Taycant vitt a Nürburgringre ahol két másodperccel jobb időt sikerült elérni, mint a Tesla Model S. Ezzel a lépéssel pedig újra megszerezték a németek a leggyorsabb sorozatgyártású tisztán elektromos autó körrekordjáért járó elismerést. Mindez azonban nem jöhetett volna létre a Porsche Performance Kit nélkül.

Itt azonban koránt sincs vége a harcnak, hisz a németeknek nincs hárommotoros elektromos autójuk. A brit Auto Express legfrissebb információi szerint a Porsche egy új Taycan modellt tesztel, hárommotoros konfigurációval.

„A Taycan sorozat egy belépő szintű hátsókerék-hajtású változattal indul, az új hárommotoros változat pedig 1000 lóerős teljesítménnyel a leggyorsabb modellként leváltja a Turbo S-t.”

Egyelőre nem világos, hogy az új hárommotoros változat mikor jelenik meg a piacon, de érdekes verseny elé nézhetünk hamarosan.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!