A Porsche legyőzte a Teslát

0

A Porsche Taycan Turbo S két másodperccel verte el a Tesla Model S Plaid rekordját a Nürburgringen.

Megint kezdődik! 2019-ben járunk mikor a Tesla és a Porsche folyamatosan azon versengett, hogy kinek az autója fut jobb időt a Nürburgringen. Majd 2021 nyarán mindenki arra számított, hogy végre véget ért a versengés, de nem. A Porsche újra végigment a Taycan Turbo S-el és megfosztotta a Teslát a nürburgringi rekordjától. Musk meg már tépi a haját Boca Chica partjainál.

2019 augusztusában Lars Kern, a Porsche gyári pilótája 7:42 alatt ment körbe a Nürburgring Nordschleife pályán egy előszériás Taycan Turbo elektromos autóval. 2021 szeptemberében az első zuffenhauseni elektromos autót a Tesla Model S Plaid (7:35 perc) letaszította a trónról. Most azonban a Porsche visszavágott egy Taycan Turbo S-sel. Igaz, hogy a Turbo S-t egy új Performance Kit-tel és a Porsche Dynamic Chassis Control rendszerrel szerelték fel.

A versenyüléstől és a bukókerettől eltekintve (kötelező) a Taycan teljesen gyári állapotban volt és ugyanannyit nyomott, mint egy kereskedésből elhozható Turbo S.

A Porsche Taycan Turbo S Performance Kit az alábbiakból áll: RS Spyder 21 colos kerekek, Pirelli P Zero Sorsa gumiabroncsokkal ellátva. Ezen kívül a Porsche 4D Chassis Control rendszeréhez egy frissítéssel hangolhatjuk az autót a sportgumikra. Mindez valós időben tudja elemezni és szinkronizálni a Taycan összes felfüggesztési rendszerét.

A Kit csomag ára 13 377 euró és jelenleg csak Németországban érhető el kizárólag a 2023-as Taycan Turbo S-hez melynek gyártása július végén kezdődött meg. A Porsche műhelyeiben történő első átadást követő utólagos felszerelést Zuffenhausenben tervezik. Ez magában foglalja a Taycan szállítását a központba és vissza, valamint a Taycan egyedi átvételét és regisztrációját.

A rekordot ismét Lars Kern döntötte meg a 20,8 kilométeres pályán. Az ideje 7:33 perc, tehát majdnem két másodperccel gyorsabb volt a Porsche, mint a Tesla.

Hogy erre mit fog lépni a Tesla és Elon Musk csapata, az legkésőbb két hónapon belül kiderül.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!