Mégis megvalósul a pofátlanul olcsó Tesla

0

Elon Musk bejelentette, hogy a Tesla mérnökcsapata megkezdte egy új generációs elektromos autó platform tervezését.

A Tesla évek óta arról beszél, hogy egy olcsóbb elektromos autót gyártana. Viszont az infláció és az elektromos autók iránti hatalmas kereslet az árak emelkedését eredményezte. Korábban a Tesla egy nagyjából 25 000 dolláros elektromos autó piacra dobását jövendölte, ami Musk Twitter üzenetei szerint akár 2023-ban meg is jelenhet.

Musk azonban nyomatékosan kijelentette, hogy 2022-ben a Tesla egyáltalán nem fordított semmi időt az olcsóbb modell fejlesztésére. Inkább az Optimus robot és a Model Y gyártásának a felpörgetésén volt a hangsúly idén. Sőt, volt időszak mikor Musk azt is felvetette, hogy az olcsóbb, Tesla logóval ellátott elektromos autóktól végső búcsút mondhatunk. Mivel az egyáltalán nem profitorientált.

Azonban a Tesla 2022. harmadik negyedéves pénzügyi eredményeinek nyilvánosságra hozatalát követő konferenciahívás során Musk megerősítette, hogy mégis lesz az olcsóbb Teslából valami. A Tesla mérnökei ugyanis összekapták magukat és a következő generációs elektromos autók padlólemezének a fejlesztésére adták a fejüket. Ez pedig elhozhatja az igazán olcsó elektromos autók hajnalát.

„Nyilvánvalóan ez az új járműfejlesztő csapatunk elsődleges célja. Végeztünk a Cybertruck és a Semi tervezésével. Tehát, amin jelenleg dolgozunk, az a következő generációs elektromos autó, ami valószínüleg jóval olcsóbb lesz mint a Model 3 vagy az Y. Ezzel együtt kisebb is lesz.”

Musk hozzátette, hogy ennek az új platformnak az a célja, hogy jóval nagyobb mennyiséget állítsanak elő belőle, mint a „Tesla összes többi járművéből együttvéve.” Majd hozzátette: „Mindazt amit az S-től, X-től, 3-tól, Y-tól, Cybertrucktól és a Semitől tanultunk azt megkapja az új platform.”

A vezérigazgató úgy véli, hogy a Tesla következő generációs járműplatformja fele akkor költségből és munka árán tud legördülni a gyártószalagról, mint egy Model 3, ami jelenleg 47 000 dollártól indul.

A folyamatos, nagymennyiségű sorozatgyártáshoz pedig már be is jelentkezett a híres szórakoztatóelektronikai-gyártó óriás a Foxconn.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!