GSe jelöléssel érkeznek meg az Opel sportos e-autói

0

Az Opel bejelentette, hogy a GSe mozaikszó visszatér és a nagy teljesítményű elektromos autóinak a gyűjtőmárkája lesz.

Visszatér a legendás GSE (Grand Sport Einspritzung) elnevezés amit a hetvenes években a Commodore GS/E, majd később a Monza és a Kadett GSE kapott. Az ikonikus GSE jelentése átalakul GSe-re és a nagy teljesítményű tisztán elektromos autókra fogja aggatni a Grand Sport electric badget az Opel.

Florian Huettl, az Opel vezérigazgatója így nyilatkozott. „Nagyon örülök, hogy bejelenthetem, hogy a közeljövőben visszatér a GSe, mint a kínálat csúcsa, a sportos almárkánk. Ismét ihletet merítettünk a gazdag örökségünkből – akárcsak a kritikusok által elismert új, merész és letisztult formatervezésünkből. A jövőben az új jelölés nemcsak dinamikus és a szórakoztató autókat jelöli majd, hanem azt az utat, hogy teljesen elektromos márkává váljunk.” Az Opel 2024-re minden típusából kínálni fog részben vagy teljesen elektromos kivitelt, 2028-tól pedig kizárólag elektromos autókat fog forgalmazni Európában.

Az Opel szerint a jövőben a GSe modellek a megfelelő modellsorozat élén fognak állni, mindez pedig azt jelenti, hogy hamarosan számos nagy teljesítményű elektromos Opel modell fog megjelenni. Az azonban egyelőre nem világos, hogy az Opel melyik elektromos autóját fogja először ellátni az új jelzéssel. Ha rajtunk múlna, akkor a Manta tanulmány sorozatgyártott verziójával indítanánk a sort.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!