Két Opel és a Manta is tisztán elektromos hajtással tér vissza

0

Az Opel megerősítette, hogy a Crossland SUV és az Insignia utódja is tisztán elektromos hajtással tér vissza. Továbbá a kultikus Manta is elektromos autóként születik újjá az évtized közepére.

Az Opel egy igen fontos bejelentéssel készült a rajongóknak. Két újabb modellel bővül a tisztán elektromos Opelek palettája. Sajtónyilatkozatuk értelmében jön a tisztán elektromos Insignia és a Crossland. Ez pedig még csak a kezdet, ugyanis az Opel tisztán elektromos márkává válik. 2028-ra a rüsselsheimi székhelyű autógyártó teljes termékkínálatát tisztán elektromos hajtásúakra cseréli. Az Opel már ma is az elektromos modellek átfogó választékát kínálja. Jelenleg tizenkét elektromos (PHEV, BEV) változatot rendelhetnek az ügyfelek – a kis Opel Rocks-e-től a nagy Movano-e szállítóig.

Az évtized közepén pedig egy újabb akkumulátoros-elektromos modell következik az Opel Manta újra értelmezésében. Az Opel Crossland és az Opel Insignia utódjai pedig szintén elektromosak lesznek – tehát károsanyag-kibocsátásmentesek. Az Opel végső célja, hogy olyan elektromos járműveket kínáljon, amelyek tökéletesen megfelelnek az ügyfeleik igényeinek. A jövőben ez magában foglalja az 500 és 800 kilométer közötti hatótávolságot és a kategória legjobb, 32 kilométeres percenkénti gyorstöltési képességét.

„Az Opel következetes úton halad az elektromosság felé – és rekordidő alatt. Ezzel jelentősen hozzájárulunk a CO2-kibocsátás csökkentéséhez. Itt pedig nem állunk meg termékpalettánk átalakításával: partnereinkkel közösen már 2025-től saját, nagy teljesítményű akkumulátorainkat gyártjuk Kaiserslauternben. Emellett pedig egy klíma-barát új campus épül a központunkban, Rüsselsheimben” – Mondta Uwe Hochgeschurtz, az Opel márkaigazgatója.

Ha mindez nem lett volna elég, akkor hab a tortán az a hír, miszerint már biztosan visszatér az Opel Manta, ráadásul a kor kívánalmai szerint a legjobb formában, tisztán elektromosan. Korábban többször is volt szó róla, hogy esetleg megvalósul a projekt, de úgy tűnik, hogy ez mától biztos. Az autó valamikor az évtized közepén indul a rajongók kegyeiért (és pénztárcájáért):

Az új Opel Manta ismét nagyon erős érzelmeket kiváltani képes autó lesz. Elektromos meghajtással, amely első osztályú gyorsulást biztosít. Mantánk ismét a tiszta vezetési élményt fogja képviselni. Lenyűgöző, elképesztően tágas új interpretációt fogunk felépíteni” – mondta Hochgeschurtz.

Végezetül szó volt a már említett közös akkugyárról Kaiserslauternben. Ebben az Opel partnerei a Total/Saft lesznek elsősorban, velük közösen lett alapítva az ACC, vagyis az Automotive Cells Company nevű vegyesvállalat, amihez néhány hónappal ezelőtt a Mercedes-Benz is csatlakozott. Ezzel a partnerséggel a felek világszínvonalú akkucellákkal léphetnek a nagy teljesítményű akkumulátorok fejlesztésének és gyártásának területére. Emellett a partnerek bejelentették, hogy képesek lesznek akár 32 GWh-ra növelni az ACC gyártói kapacitását. Ezzel Kaiserslauternben, az alkatrész- és motorgyártás hagyományos helyszínén, egy igazi giga gyár jön létre a modern akkumulátorcellák gyártására.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!