Szociális lízinget vezetnének be elektromos autókra

0

Franciaországban egy újabb ösztönzővel terelnék az elektromos autók felé az alacsony jövedelmű családokat is, amit „szociális lízingnek” neveznének el.

Emmanuel Macron az újraválasztását követően megkezdte beváltani az elektromos járművek megfizethetőbbé tételére tett kampánya során tett ígéretét. Macron akkor azt ígérte, hogy Franciaország olyan programot indít ahol kevésbé tehetős családokat elektromos autó bérlésére ösztönözze. A részletek kidolgozása egyelőre folyamatban van, de az ösztönző program érkezését megerősítette Gabriel Attal, Franciaország cselekvési és államháztartási minisztere az LCI francia televízióban.

Az egyelőre szociális lízing néven ismert program lényege, hogy az alacsonyabb jövedelmű családok havi 100 euróért lízingelhessenek tisztán elektromos autót. Ez az összeg jóval kevesebb, mint amennyit sokan egy belsőégésű autó fenntartására költenek – ismertette Gabriel Attal, Franciaország cselekvési és államháztartási minisztere. Az elnök szerint nagyjából 100 000 elektromos autó találhat így „gazdára” és a szerződések 7-8 évre fognak szólni egy végső vételi ajánlattal. A művelet finanszírozására a Crédit Agricole-t kérték fel.

A szociális lízing így megfelelően fog csatlakozni a fenntartható mobilitás támogatására indított kezdeményezésekhez. Franciaországban jelenleg a 47 000 eurónál olcsóbb elektromos autók vásárlását támogatja a kormány melyből 6000 eurót enged el. Továbbá ott van az elnök által októberben bejelentett 30 milliárd eurós maxi-terv, mely 4 milliárd eurót tesz ki a közlekedésre. És megtalálható egy 4000 eurós bónusz azok számára akik autójukat elhagyva elektromos kerékpárra váltanak.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!