Két új elektromos tanulmányt mutatott be a DeLorean

0

A DeLorean két újdonságot, az Alpha5 Plasmatail és az Omega 2040 tanulmányautóit is megmutatta a nagyvilágnak.

Az újjászületett DeLorean márka nemrég mutatta be a nagy visszatéréshez szükséges autót, ami az Alpha 5 nevet kapta. A májusi premier során ismerhettük meg az addig csak a DMC-12 utódjaként ismert elektromos autót, ami végül a sirályszárnyú ajtókon túl nem igazán hasonlít sokban az elődre. Ettől függetlenül az Alpha 5 fogadtatása jól alakult és pár napja a Pebble Beach-re is eljutott egy példány, ahol a nagyközönség élőben tapogathatta meg.

Persze nem mindenki nézi elégedetten a vállalat ténykedését, hiszen pár napos csupán csak a hír, az ismert autómárka, a Karma beperli a DeLorean vállalatot. A per alapja az az állítás, miszerint a a DeLorean alapítói lopott szellemi tulajdon használatával építették fel az újjászületett klasszikus elektromos autót. Hogy mi lesz a csörte vége, azt nem tudni, de szerencsére ez nem is fogta vissza a DeLorean mérnökeit abban, hogy kicsit szabadjára engedjék a fantáziájukat.

A dedikált oldalon a már megismert Alpha 5 mellett feltűnt két újdonság is, az Alpha5 Plasmatail 2024 és az Omega 2040 nevű koncepcióautók. Előbbi az Alpha5 kombi változatának tudható be, míg a másik darab már a nevével is jelzi, hogy nem ebben az évtizedben kell hasonló megjelenésű autón gondolkodni, már ami a sorozatgyártást illeti.

Ha valóban meg tud valósulni az Alpha5 sorozatgyártása, akkor simán elképzelhető, hogy a Plasmatail néven futó kombi verzióból is lehet valami. Igény lenne rá, elég csak a hasonló formákkal operáló Porsche Taycan Cross Turismo-ra gondolnunk. Szerencsére ezen esetben is megmaradna a legfőbb tulajdonság, a sirályszárnyú ajtó. Sajnos a tanulmányautó esetében semmilyen információ nem ismert, csupán a képekben gyönyörködhetünk.

Ugyanez a helyzet az Omega 2040 esetében is. Itt szigorúan csak a tervezők játékában gyönyörködhetünk, aminek révén talán a jövő DeLorean autóinak tervezési irányvonalait is megismerhetjük. Tekintettel arra, hogy még egyetlen sorozat-gyártott Alpha5 sem készült el, a 2040-es évet becélozni igen merész dolog, de mi mindenképp szurkolunk nekik, hogy még akkor is létezzen a vállalat!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!