Még közelebb került a kínai NIO Európához

0

A NIO hivatalos képeken és videón is közzétette az ET7 szedánjának Európába való szállítását.

Egy hete, hogy közzétettük azon hírünket, hogy a NIO most fogja rárúgni az ajtót Európára. Akkor már mutattunk néhány képet, ahogy a kínai elektromos autógyártó vállalat az öreg kontinens felé megtette legújabb lépését és legalább két számjegyű szállításra kész ET7 modellt pakolnak fel egy hajóra, hogy azok rárúgják az ajtót Európa autópiacára.

Most pedig hivatalosan is a NIO egy rövid közleményben tudatta, hogy az ET7 elektromos zászlóshajójának egy része megindul Európa felé egy kínai kikötőből. Az elektromos autógyártó vállalat tájékoztatása szerint az ET7 még idén megrendelhető és szállítható lesz Németországban, Norvégiában, Hollandinában, Dániában és Svédországban.

Az ET7 lesz a NIO második tisztán elektromos autója, amely Európában debütál a tavaly Norvégiában bemutatott ES8 SUV után. Az elektromos szedán 2022 áprilisában megkapta az EU járműtípus-jóváhagyását (EWVTA), amely zöld utat adott az európai értékesítéshez.

A NIO elsődleges célja, hogy termékeit és teljes körű szolgáltatásait Európába hozza, és „okos, kényelmes élményt, valamint örömteli életmódot biztosítson az európai felhasználóknak”.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!