A NIO most fogja rárúgni az ajtót Európára

0

A NIO elektromos autógyártó mindent megtesz annak érdekében, hogy maradandó legyen a neve Európában.

A NIO 2021 óta van jelen Európában, amikor az elektromos autógyártó vállalat Norvégiában bemutatta a NIO ES8 SUV-t. Azonban az a pletyka járja, hogy ez a modell további piacokon nem mutatkozik be. A fő hangsúlyt a NIO az ET7-re helyezi, melyet több piacra, többek között Németországba, Hollandiába, Svédországba és Dániába képzelnek el.

A NIO március végén adta át az első 1000 km hatótávú tisztán elektromos ET7 autókat az első szerencsés vásárlóknak, Kínában, ahogy ígérték. A NIO ET7 modellek gyártása márciusban kezdődött. Majd ismertette a kínai elektromos autógyártó, hogy Európát is meg akarják hódítani.

Erre minden esélyük megvan, ugyanis Kínában idén eddig közel 10 000 darabot adtak el. Éppen ezért a NIO az öreg kontinens felé kacsingat és még idén bemutatja Európában az ET7 zászlóshajójukat. Marcel Münch Twitter bejegyzése szerint a legalább két számjegyű szállításra kész ET7 modellek sorakoznak egy sanghaji kikötőben, hogy rárúgják az ajtót Európára.

A NIO ET7 Németországban 2022 negyedik negyedévében kerül forgalomba, mindezt úgy, ahogy kezdetben megtervezte a kínai elektromos autógyártó vállalat. Mellesleg Európában már többször lencsevégre kapták az ET7 elektromos szedánt:

A NIO ezen modellje is teljes mértékben kompatibilis lesz a NIO akkumulátorcsere-hálózatával, amit Magyarországon fognak gyártani. Továbbá a NIO az általa használt akkumulátor-opciók listája szerint 75, 100 és 150 kWh teljesítményű akkuval is meg lehet vásárolni az ET7 modelleket.

Csak az idő fogja megmondani, hogy az európai piacon milyen fogadtatásban lesz része a NIO elektromos autóinak. Azonban ne feledjük, hogy ezek a kínai autók már nem azok a ”kínai autók”. A siker érdekében a NIO mindent megtesz, hogy vonzóak legyenek az elektromos modelljei.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!