Nagy nap – elkészült az egymilliomodik Tesla Kínában

0

A Tesla bejelentette, hogy legyártotta az egymilliomodik elektromos autóját Kínában, ami rendkívül fontos mérföldkő a globális exportközpont számára.

Nem is olyan rég, Elon Musk a Tesla első embere nyilvánosságra hozta, hogy a kínai Gigafactory Sanghaj mára megelőzte a fremonti gyártási kapacitását. Éppen ezért a Tesla a kínai gyárát nevezte ki fő exportközponttá, ami egy sikertörténet a Tesla számára. A kínai Tesla gyárat 2018 decemberében kezdték el építeni és rá egy évre 2019 decemberében pedig már termelt a Gigafactory.

A gyártás megkezdése után mindössze két éven belül a Tesla Giga Sanghaj lett a világ legnagyobb és egyben a legtermékenyebb elektromos autógyár. 2021-ben több mint 800 000 Teslát gyártottak le Kínában és ez a szám pedig tovább növekszik.

Elon Musk pedig tegnap hivatalos Twitter fiókján keresztül jelentette be, hogy a Tesla Gigafactory Sanghaj legyártotta az egymilliomodik elektromos autóját.

A hónap elején Musk kiemelte, hogy a Tesla elkészítette a hárommilliomodik elektromos autóját. Sőt, a Tesla első gyára Fremontban, néhány héttel a nagy bejelentés előtt tudatta, hogy legyártották a kétmilliomodik elektromos autót.

Tény, hogy a Giga Sanghaj egymilliomodik elektromos Teslája rettentően gyorsan megérkezett, azonban becslések szerint a kétmilliomodik Kínában gyártott Tesla még hamarabb legördül a gyártósorról. Ugyanis a Tesla folyamatosan korszerűsíti a kínai üzemét, hogy évi egymillió elektromos autót tudjanak legyártani. A termelési ütemterv várhatóan még ebben az évben megvalósul.

A Gigafactory Shanghai jelenleg csak Model 3 és Model Y járműveket gyárt, de a gyár várhatóan jövőre további modellekkel bővül. A Tesla célja, hogy az évtized végére évi 20 millió autóra növelje gyártási kapacitását.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!