Négy változat érkezik az elektromos városi kisautóból

0

Egy virtuális bemutatón most újabb részleteket mutattak be a városi, elektromos Microlino egyes változatairól. A Micro összesen négy változatot tervez a Microlinóból.

Egyre közelebb jutunk ahhoz, hogy az igazán “kis városi elektromos autónak” nevezhető Microlino megjelenjen Európa városai útjain. Úgy gondolom, hogy tulajdonosa jogosan fog a figyelem középpontjába kerülni, amikor kiszáll egy ilyen autóból.

A főbb paramétereket már korábban ismerhettük a Microlino kapcsán, melyek az alábbiak:

  • 90 km/h végsebesség
  • 497 és 535 kg közötti tömeg
  • 3 méretű kapacitással szerelt akkupakk (6, 10,5 és 14 kWh – NMC/NCA kémia)
  • 91, 177 és akár 230 km hatótáv (a 14 kWh-s akkupakkal szerelt változatoknál)
  • 12,5 kW teljesítmény, 89 Nm nyomaték
  • 230 literes csomagtér
  • Hossz: 2519 mm, szélesség: 1473 mm, magasság: 1501 mm

A fenti száraz adatokon túl eddig nem sokat tudhattunk a Microlino további felszereltségéről. Ezekről most a friss Launch eventből tudhattunk meg többet:

A legfontosabb infó, hogy 3+1 (Pioneer Series, már rendelhető) felszereltségi szintből lehet válogatni. A belépő szintet az „Urban” jelenti. Itt a 6 kWh-s akkupakk a legfontosabb tényező, valamint az elérhető extrák közül is ebben lesz a legkevesebb. Persze árban ez a kivitel a legkedvezőbb. Sajnos a Microlino is a bevált taktikát alkalmazza, azért a befektetett pénz mielőbb visszajöjjön. Ezért a legolcsóbb variánst később lehet majd csak megvenni, valamikor 2023 második negyedévében.

A második szint a „Competizione”, ahol 3 matt színből lehet választani és alapáron lesz elhúzható tető az autón. Itt a közepes méretű (10,5 kWh-s) akkupakkot kapja a vásárló. A legfelsőbb szintet a „Dolce” jelenti, amit az igazi retró megoldások szerelmeseinek ajánl a gyártó. Itt már 5 különféle fényezésből lehet választani és nyitható napfénytetőt is kapunk a pénzünkért. Egyedül ezen szint esetében lesz lehetőség arra, hogy akár mindhárom akkupakkból választhassunk. Tehát választhatjuk akár a legkisebb 6 kWh kapacitásút is. A Competizione és Dolce kivitelek kiszállítása 2022 végén indul. A vállalat szerint immáron 30 000 foglalásnál járnak, amit vélhetően valós megrendelésre lehet majd váltani, a felszereltségi szintek kiválasztásával.

A végleges árak egyelőre nem ismertek és a konfigurátor csak a következő napokban aktiválódik. Kezdetben a svájci ügyfeleket részesíti előnyben a gyártó. Később Németországból és Olaszországból is megrendelhető lesz a Microlino. Ha a Micro be tudja tartani saját gyártási ütemtervét, ez év végéig mintegy 1500 Microlino autót építhetnek Torinóban.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!