Itt a Pioneer sorozat a városi kisautóból, a Microlino-ból

0

Néhány napja mutatta be a Microlino a Pioneer sorozatát, ami 999 darab elektromos kisautóból fog állni és a torinói gyárban fogják összeszerelni.

Az olasz Micro Mobility Systems tulajdonában lévő Microlino elektromos kisautót talán nem kell bemutatnunk a rendszeres olvasóinknak. Legutóbbi hírünk az volt, hogy pár napja Torinóban elindult az első szériák gyártása, próba jelleggel.

Az első darabok elég jól sikerülhettek, hiszen a vállalat most egy limitált szériát dobott belőle piacra, természetesen sorszámozottan és számos olyan tétellel, melyeket csak ezek az autók kapnak meg. A széria darabszáma 999-ben lett meghatározva, ennyi fog készülni a Pioneer Series kivitelből. Mint a jövőben az összes Microlino, ennek a szériának is az összes darabja Torinóban készül.

Kezdjük is az árral, mert ez a legjobb az egészben. Egészen pontosan ugyanannyiba fog kerülni egy Pioneer Series-es Microlino, mint a sorozat utáni „mezei” darabok, vagyis 12 500 euróba, alapáron. Akik beneveznek erre a szériára, azok két exkluzív színből is választhatnak: Atlantis Blue és Torino Aluminium. De az árban benne lesz egy napfénytető, a műbőr, vagy szarvasbőr (választható, előbbi vegán bőr néven fut) bevonatú utastéri elemek és egy hordozható Bluetooth hangszóró.

A széria mindegyike 10,5 kWh-s akkupakkal érkezik, amivel akár 177 kilométer is kiautózható a Microlinóval. A végsebesség 90 km/h, a motor teljesítménye pedig 12,5 kW (16,8 LE). Ez nem tűnik túl acélosnak, de ne feledjük, hogy az autó igazi terepe a zsúfolt városi utcák sokasága lesz, ahová bőven elegendő ez a teljesítmény. Mint minden Microlinónak, a Pioneer Series tagjainak is közös ismérve az, hogy az alkatrészek több, mint 80 százaléka Európából származik, leginkább Olaszországból. Ha esetleg valaki még arra is kíváncsi, hogy mekkora az utastér, abban is tudunk segíteni: 230 liter a válasz. Ha már méretek, az összes Microlino az alábbi kiterjedéssel operál: Hossz: 2519 mm, szélesség: 1473 mm, magasság: 1501 mm.

A Pioneer sorozat első 999 példányának legyártása után a vállalat várhatóan megkezdi a Microlino járművek teljes körű gyártását. A vállalat azt állítja, hogy 20 percenként tud majd egy Microlino járművet legyártani, amint a gyár a maximális termelési fázisba lép.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!