Elektromos teherautó-flottát rendelt a DHL a Volvótól

0

A logisztikai óriás, a DHL bejelentette, hogy megállapodást kötött a Volvo Trucks-szal elektromos teherautó-flotta vásárlásával kapcsolatban.

A DHL neve egyet jelent a gyors és rugalmas csomagszállítással és mint ilyen cég, a DHL is törekszik az általuk okozott környezeti terhelés minél nagyobb csökkentésére. Hasonlóan az olyan nagyokhoz, mint az Amazon, vagy éppen a UPS, a DHL is megkezdte az elektromos meghajtású furgonok beszerzését.

Ennek megfelelően rengeteg Fiat e-Ducato (Európában) és elektromosra átalakított Ford Transit 350 HD (Amerika) járja az utakat. 2030-ra 14 000 darabosra kívánja duzzasztani az elektromos igáslovak számát az európai flottáján belül a DHL. Rá is fér az új elektromos járművek a DHL flottájára, hiszen a StreetScooter 2020-as eleresztésével nem igazán volt eddig képben új beszállító. A DHL akkor azt jelentette be, hogy leányvállalata, a StreetScooter befejezi az elektromos járművek gyártását. A döntés legfőbb oka pénzügyi, ezeknek a járműveknek a gyártása egyszerűen veszteséges a cég számára. Egyedül 2019-ben mintegy 100 millió eurós veszteséget okozott. A cég 2020-ban rekesztette be a termelést, a StreetScooter számára pedig elkönyvelnek 300-400 millió euró veszteséget.

Kontinensünkön a Fiat vállalaton kívül szerencsére egyre több járműgyártó kínálatában jelennek meg elektromos furgonok, vagy éppen nagyobb testű teherautók. A kategória megkerülhetetlen játékosa a Volvo Trucks. Tavalyi évben a Volvo Trucks az elektromos kamion piac 30 százalékát kaparintotta meg és idén sem akarnak pihenni. Az FH, FM és FMX modellek rendelhetőségével a furgon és kamionpiac teljes spektrumát le tudja fedni a Volvo.

A DHL egy sajtóközleményben tudatta, hogy együttműködést kötöttek a Volvo Trucks-szal, melynek keretében 44 darab új FE és FL kamiont vásárolnak. Ezek elsősorban helyi elosztó központok között fognak ingázni, de a megállapodásban van 4 darab komolyabb játékszer is, az FM kamion. Ezek már regionális szinten fogják a csomagokat mozgatni. Utóbbi a 44 tonnás kategóriába tartozik, akkupakkja 180 és 540 kWh között ingadozhat.

„A Volvo Trucks és a Deutsche Post DHL Group együttműködési megállapodást írt alá a nulla károsanyag-kibocsátású járművekre való átállás felgyorsítása érdekében. A DHL fokozni kívánja a nehéz elektromos teherautókra való átállást azáltal, hogy összesen 44 új elektromos Volvo teherautót telepít európai útvonalakra.”

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!