100 db tisztán elektromos furgonnal erősít a DHL

0

A webshopok és online rendelések robbanásszerűen növekedő világában nem kell senkinek bemutatunk a DHL-t, ők az áruszállítási iparág nagy öregjei közé tartoznak. Belegondolni is félelmetes, hogy csak ez a cég mennyi belsőégésű furgont mozgat meg naponta szerte a világon, ezzel mennyi szén-dioxidot a légkörbe bocsájtva. Ám az elektromos meghajtás népszerűsödése és terjedése a szállítmányozás területére a DHL életében is komoly változást hozhat, aminek végső soron a Föld és annak légköre lesz a nyertese.

A DHL ugyanis már egy ideje tesztelés alá vont 9, egyedi igényeik szerint átalakított Ford Transit 350HD furgont, melyek legfőbb előnye, hogy tisztán elektromos üzemmódban működnek, köszönhetően a szintén amerikai Lightning eMotors cégnek.

A Lightning eMotors készítette el ugyanis a hajtáslánc átalakítását, tapasztalatuk pedig van bőven, hiszen benne vannak a Ford QVM (Qualified Vehicle Modifier) programjában, így hozzáférnek a Ford vonatkozó technológiáihoz és integrálhatják azokat saját megoldásaikba. A kolorádói cég fő profilja a kereskedelmi járművek átalakítása zéró helyi kibocsátásúakra. A Lightning és a DHL együttműködésében az a legszebb, hogy így a Ford továbbra is vállalja a furgonokhoz gyárilag adott garanciaidő megtartását. Ez egy leendő sok száz, vagy sok ezres flotta üzemeltetése során nagyon nem elhanyagolható tényező. Mindezek tetejében a DHL villámtöltőket is rendelt a Lightning eMotorstól, amiket ők maguk terveztek és gyártanak majd le.

Az átalakított 9 furgon pedig sikeres tesztidőszakot zárt, így a DHL kiegészítette a megrendelést úgy, hogy az száz darabot adjon ki végül. Erről hivatalos sajtóanyagot is megjelentetett a DHL.

„Ezeket az új elektromos furgonokat úgy tervezték, hogy minél jobban szolgálják a DHL ügyfeleit, valamint segítsék a futárokat a csomagok hatékonyabb és eredményesebb kézbesítésében. Ugyanakkor segítenek a DHL-nek az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése és a városi levegő minőségének javítása, valamint az utcai zaj csökkentése terén vállalt kötelezettségei teljesítésében.”

Ez a 100 elektromos furgon remélhetően csak a kezdet, hiszen például az Amazon 100 000 darab, saját tervezésű, tisztán elektromos furgonra adott le rendelést a Riviannak!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!