100 ezer darab Rivian furgont rendelt az Amazon!

0

Miután februárban az Amazon webáruház bejelentette, hogy 700 millió dollárt fektetett Amerika új feltörekvő e-autómárkájába, eljött annak is az ideje, hogy élvezze annak gyümölcsét. Ez pedig most abban mutatkozik meg, hogy 100.000 (!) darab elektromos furgont rendelt a Riviantól! Ezt Dave Clark, az Amazon alelnöke Twitteren is megerősítette:

Ez a bejelentés két komoly információval is bír. Egyrészt ha belegondolunk, a 100.000 darab jármű legyártása nem kis tétel darabszám tekintetében. Az első fecskék 2021-ben jelenhetnek meg. A megrendelt 100ezer darabból 10ezret 2022-ig, míg a maradék 90ezer darabot 2030-ig kell a Riviannak leszállítania! Másrészt erről a furgonról eddig nem nagyon tudott senki sem, teljes titokban fejlesztették. Egyelőre semmilyen adat nem tudott a furgonokról.

Az Amazon számításai szerint ezzel a flottával 4 millió tonna szén-dioxid kibocsájtástól mentesítenék magukat. A cég tervei között van az is, hogy 2030-ra 100% megújuló energiát használjon csak fel, 2024-ig már a 80%-os arányt elérve.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!