Elon Musk megvásárolta a Twitter több mint 9 százalékát

0

 A Twitter közösségi portált üzemeltető vállalat részvényei tovább emelkedtek a héten, miután Elon Musk, az elektromos gépkocsik gyártásáról híres Tesla cég vezérigazgatója megvásárolta a mikroblogot működtető közösségimédia-vállalat részvényeinek 9,2 százalékát – adta hírül a The Wall Street Journal.

A mérsékelt jobboldali amerikai üzleti-politikai napilap online cikke szerint ezzel Elon Musk vált a Twitter legnagyobb részvényesévé. A lap szerint Musk csaknem 3 milliárd dollárt fizetett a részvényekért. 

A vállalat kedden azt is bejelentette, hogy a Tesla vezérigazgatója helyet kap a Twitter igazgatótanácsának tagjai között.

Amerikai sajtójelentések szerint Musk a mikroblog-szolgáltató munkája minőségének javítását ígérte. “Az elkövetkező hónapokban jelentősen javÍtani szeretném a Twittert” – fogalmazott a Twitteren Elon Musk, aki nemrégiben bírálta a platformot, mert szerinte nem teszi lehetővé a szólásszabadságot.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!