Red Dot díjat kapott az új generációs Peugeot 308

0

Az új generációs Peugeot 308 formaterve a világ egyik legrangosabb elismerésében részesült. A Red Dot Design Award zsűrije immár kilencedik alkalommal díjazott Peugeot terméket.

Az 1955-ben, Németországban alapított Red Dot Design Award egyike a formatervező szakma legrégebbi, legnagyobb és legfontosabb elismeréseinek. Évente több mint 70 országból 18 ezernél is több pályaművet tekint át és minősít a Red Dot illusztris zsűrijének ötven tagja – egytől egyig elismert formatervezők, építészek, oktatók és képzőművészek.

A termékdizájn kategóriában idén a vadonatúj Peugeot 308-ast találták méltónak a”Design Excellence”, azaz formatervezési kiválóság kitüntetésre. A modell győzelme azért is kiemelten fontos, mert ez az első olyan típus, amely az új Peugeot logót viseli. Az embléma nem kizárólag dísz: mögötte találhatók az autó számtalan vezetőtámogató funkciójához és aktív biztonsági rendszeréhez nélkülözhetetlen radarok és egyéb szenzorok.

A képet a plasztikus kialakítású orrot tagoló, éles kontúrokkal megrajzolt, karakteres nappali világítás, valamint a hátsó részen megjelenő, oroszlánkarmokat mintázó zárófények teszik teljessé.

Az utastérben a térhatású i-Cockpit műszeregység, a konfigurálható gyors elérésű parancsgombok, az ergonomikus, gerincbarát kialakítású ülések, valamint a változtatható árnyalatú hangulatvilágítás nyerte el a zsűri tetszését.

Nem a Red Dot Design Award az első jelentős nemzetközi elismerés, amelyben a második generációs Peugeot 308 részesül. A Női Világ Év Autója (Women’s World Car of the Year, WWCOTY) zsűrije előbb az év legkiválóbb városi autójának választotta meg a francia alsó-középkategóriás modellt, majd a végső megmérettetésen az abszolút győzelmet is megszerezte az autó. A Red Dot zsűrije az új generációs 308 előtt a Peugeot nyolc másik termékét: hat gépkocsit, valamint a Peugeot Design két alkotását emelte ki, mint az év legkiválóbb formaterve.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!