Brutális összeggel bővíti akkugyárát az LG az USA-ban

0

Az Egyesült Államokban készülő elektromos autókhoz szükséges akkumulátorok egyre inkább bebiztosítottnak tűnnek. Az elmúlt hónapokban folyamatosan jöttek a hírek arról, hogy mikor és hol épülnek meg azok az éves szinten GWh-ban mérhető kapacitással rendelkező akkugyárak, melyek végterméke végül a kontinens átállást fogja segíteni.

A legújabb mega-beruházás pedig itt van a küszöbön. A dél-koreai LG Energy Solution bejelentése értelmében egy 1,7 milliárd dollár értékű üzembővítés valósul meg a Michigan Állam-béli Holland városa mellett. Az üzem jelenleg is üzemel, ám a bővítéssel 1200 új munkahely is létesül.

A befektetést ezúttal nem az LG valamelyik szóvivője, hanem az Állam kormányzója, Gretchen Whitmer jelentette be. A LG Energy Solution egyébként 2010 óta jelen van Holland városa melletti üzemével. Ez volt a márka első Államok-béli akkugyára és jelenleg is 1495 ember dolgozik itt, tehát a bővítéssel majdnem duplázódna az alkalmazottak száma. Az új pozíciókban elérhető éves fizetés átlagosan 65 000 dollár lesz a közlemény alapján.

Az LG akkumulátorgyára (ami Detroit városától észak-nyugatra található) a bővítés után azokat a hosszúkás formájú, zsákos cellákat fogja gyártani, ami az LG legújabb technikai fejlesztéseit tartalmazza. A növelt energiasűrűség és számos más újdonság mind az elektromos autókban rejlő lehetőségeket fogja még jobban kiaknázni. Egyelőre azonban nem sokat tudni erről az újdonságról. Remélhetőleg az LG hamarosan ismerteti a pontos adatokat.

A bővítés nyomán persze számos kisebb kiszolgálóegység is megépül az üzem 90 km2-es területén, amiről az amerikai médiumok, köztük a WoodTV8 is beszámolt. Mindezt két hónappal azután jelentették be, hogy a GM 7 milliárd dolláros befektetést jelentett be Michiganban. Ebből 2,5 milliárd dollár jut az Ultium Cell LLC harmadik amerikai akkumulátorgyárának felépítésére Lansing és Delta Townshipben, amely az LG és a GM vegyesvállalata.

Az LG Energy Solution a globális elektromos járművek akkumulátorpiacának több mint 20%-át tudhatja magáénak és olyan elektromos járműgyártóknak szállít, mint a Tesla, Volkswagen és a GM. Érdekesség, hogy február végén az LG Electronics kivonul a globális napelem-üzletágból, mivel a kínai riválisok alacsonyabb áraival való verseny megnehezítette az LG helyzetét ezen a területen.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!