A Model 3 versenytársa lehet a hamarosan megjelenő BYD Seal

0

A legfrissebb pletykák szerint a BYD egy új, teljesen elektromos szedánt mutat be hamarosan Seal néven, ami akár még a Tesla Model 3 riválisa is lehet.

A kínai BYD az ország egyik legnagyobb és legrégebbi autógyártója és az elmúlt 2-3 évben a BYD is egyre nagyobb erőforrásokat csoportosít át az elektromos meghajtású autók gyártására. Tisztán lárni a folyamatosan bővülő keresletet.

Mára oda jutottunk, hogy számos elektromos modell van a kínálatukban, közülük is a legnépszerűbbek a BYD Han szedán és a Tang SUV, amit már Európába is elhoztak. Arról nem beszélve, hogy saját fejlesztésű akkucellákkal is rendelkeznek (Blade), amit a pletykák szerint akár más gyártóknak is elérhetővé tesznek, ha van rá igény. Végül ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a BYD belevágott egy saját padlólemez megalkotásába, amire a közeljövő tisztán elektromos modelljeit fogják felépíteni.

A rendszer az e-platform 3.0 nevet kapta annak múlt szeptemberi bemutatkozásakor, amivel egyidőben a BYD bemutatta első tanulmányautóját, amit az új padlólemezre terveztek meg, ez volt akkor az Ocean-X. Jelen állás szerint a Han szedán a BYD legkeresettebb elektromos autója, ám mivel abból létezik PHEV verzió is (BYD Han DM – Dual Mode), a típus padlólemeze a múltba nyúlik vissza a belsőégésű motor kapcsán.

Hasonlóan a Volkswagen (MEB), vagy éppen a Hyundai (E-GMP) e-autós padlólemezéhez, a BYD erre épülő modelljei is ízig-vérig a jövőt fogják képviselni. A fent említett Ocean-X kapcsán most újabb infók érkeztek egy autós újságírótól, aki Greg Kable és a Twitter csatornájára egy érdekes posztot tett ki nemrég:

Az általa megosztott képeken szerinte egy Seal néven futó BYD modell látható, amit a közeljövőben tervez bemutatni a gyártó és a Tesla Model 3 kihívójának szánják azt Kínában. Kable elmondása alapján a képek számos kínai közösségi média felületen megjelentek. Érdemes megnézni a Twitter poszt bal felső sarkában lévő autót, ami ugyanaz, mint az Ocean-X bemutatásakor megismert kép.

A BYD Seal modellről kémfotókat is sikerül fellelni a világhálón:

Ennél egyel komolyabb infó az is, hogy állítólag a BYD-n belül az Ocean egy tisztán elektromos termékcsaládot fog majd jelölni, mint mondjuk a Mercedes-Benz esetében az EQ. Ezen termékcsaládon belül jönne többek között a már megismert Dolphin, vagy éppen a Seal, melynek alapjait az Ocean-X adhatja.

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!