Európában több elektromos autót adtak el, mint dízelt

0

Még mindig érkeznek a hírek és az eladási statisztikák a 2021-es évről. Most az derült ki, hogy 2021 decemberében Európában több elektromos autót értékesítettek, mint dízelmotorost. Először történt ilyen az európai autópiacon.

Hogy egészen pontosak legyünk, Európában és az Egyesült Királyság piacán 2021 decemberében 176 000 elektromos autót értékesítettek. Dízel meghajtású autóból pedig, mindössze 160 000 darabot sikerült, írja a Financial Times.

Mathias Schmidt, piackutató szerint a dízelautók eladása „továbbra is mélyrepülésben van, a 2015-ös dízelbotrány óta szinte megállíthatatlanul”. Az elektromos autók eladása hat százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest.

Továbbá a Financial Times megemlíti azt az tényt is, hogy a trend felerősödésének újabb lökést adhat az, hogy az új német kormány felül akarja vizsgálni azt az adótörvényt, amely lehetővé teszi, hogy a „sima” gázolajat 14 eurócenttel olcsóbban értékesítsék a benzinkutak a prémium dízelnél.

A plug-in hibridekkel együtt 2021 utolsó három hónapjában az értékesített autók 28%-a volt elektromos, a legnépszerűbb modell pedig továbbra is a Tesla Model 3 volt az új autót vásárlók körében.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!