Elkezdődött az elektromos Tesla Semi gyártása

0

Elkezdődött a tisztán elektromos Tesla Semi gyártása a nevadai üzemben. Azonban a sorozatgyártás továbbra is 2022 végén 2023-ban kezdődhet meg.

Nagyjából két hete írtunk arról, hogy megépülhet a Tesla Semi megatöltője a Pepsinél. Hiába érkeztek folyamatosan a Teslától olyan infók, hogy a kamionjuk majd csak 2022-ben lesz először elérhető. A Pepsi folyamatosan azt sugallja tetteivel, vagy nyilatkozataival, hogy jóval korábban érkezik a Semi. Jelenleg úgy tudni, hogy decemberben megkaphatja a Pepsi az első példányokat. Ha így haladnak a Teslánál akkor meg is kaphatja a Pepsi az első elektromos kamionokat.

Nos, egy drónfelvételen látható, hogy az egyik első, limitáltan gyártott Tesla Semi köröz a Giga Nevada körüli aszfaltcsíkon. Az Electrek információi szerint itt épült meg a Tesla elektromos kamionjának első gyártósora. Éppen ezért telepítették ide az első Megacharger töltőket is.

A Tesla informátor, Sawyer Merritt is megerősítette azt a hírt, hogy a fenti videón látható Semi egy ügyfélautó. Ugyanis nem látható az elektromos kamionon matrica vagy gyártói rendszámtábla.

Sawyer szerint az első példányokat akár már két héten belül is leszállíthatja a Tesla a Pepsinek.

Egyelőre nem tudni, hogy a Tesla Semi hol fog nagy mennyiségben készülni és pontosan mikor indulhat el a valós sorozatgyártása. Több mint valószínű, hogy az egyik jelentős akadályozó tényező az a 4680-as cellák hiánya.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!