Épülhet a Tesla Semi megatöltője a Pepsinél

0

Valamit tud a Pepsi, az biztos. Legalábbis a Tesla Semi kamion érkezése kapcsán. Hiába érkezik folyamatosan a Teslától az az infó, hogy a kamionjuk majd csak 2022-ben lesz először elérhető, a Pepsi folyamatosan azt sugallja tetteivel, vagy nyilatkozataival, hogy jóval korábban érkezik a Semi. Jelenleg úgy tudni, hogy decemberben megkaphatja a Pepsi az első példányokat.

A Tesla Semi kamion és a Pepsi kapcsolata annak bemutatása óta létezik, hiszen nem sokkal a premier után a Pepsi rögtön 100 darabos rendelést adott le az elektromos Semi-re. Ebből a rendelésből várta már tavasszal a Pepsi az első 15 darabját. Azonban Musk pár hónappal később tőlük függetlenül mondta el, hogy 2022 előtt senki ne várja a Semi kamion érkezését a megrendelőkhöz. A Semi kamion gyártását többször el kellett halasztani.

A Pepsi azonban nagyon várja a kamionokat. A Teslarati szerint a Pepsi megkapta a jóváhagyást, hogy elkezdhesse kivitelezni a Semi kamionhoz szükséges töltőállomásokat. Melyről megvannak a hivatalos dokumentumok is a neten, így elmondható, hogy a Pepsi valóban erősen felkészülőben van a kamionok érkezésére. Az mondjuk hozzátartozik a dologhoz, hogy ezek az engedélyek még tavasszal lettek beadva a hatóságokhoz, ez a folyamat zárult most le.

A töltőpont, amit egy ilyen kamion kíván, igen komoly teljesítménnyel fog bírni, nem véletlen a névben sem a „mega” szó, ugyanis az oszlop akár 1000 kW-al, vagyis 1 MW-al is képes lesz a villamos energiát a Semi akkupakkjába beletolni. Egy ilyen töltőpont már megépült, vélhetően a Pepsi is ugyanilyen állomásokat húz majd fel, hiszen egy Pepsi küldöttség is megnézte a gyárat és a töltőpontot.